Stor fest for nytt dagsenter!

Hattefest, kaker, allsang og skål da det nye tilbudet på Høyås ble åpnet tirsdag!

Publisert

Tirsdag den 7. mars var det offisiell åpning av det nye dagsenteret ved Høyås.

Da var det snorklipping, hattefest, allsang og kake! Selv om senteret begynte å ta inn brukere allerede fra den 16. januar, markerte tirsdagens offisielle åpning at man endelig har kommet skikkelig i gang!

– Kommunen ønsker å legge til rette for at man kan bo hjemme så lenge som mulig, sa ordfører Thomas Sjøvold på åpningen.

Det nye senteret vil garantert bidra til både dette og ikke minst økt trivsel i årene som kommer!

Fikk klippe snoren

Solveig Hunsbedt fikk æren av å foreta den offisielle snorklippingen for å åpne senteret. Det ble gjort med stø og helprofesjonell hånd!

ÅPNINGSFEST: Stemningen var god da det nye dagsenteret på Høyås ble offisielt åpnet tirsdag.

–  Dette er som å bo i sitt eget hjem, sa hun, og lovpriste personalet ved avdelingen.

Les også: Ekstrem oppussing på gang på Tårnåsen senter

Det nye dagsenteret på Høyås kalles internt for «liten gruppe». Det er allerede et dagsenter på senteret, som kalles «stor gruppe». Det er for eldre hjemmeboende uten behov for skjermet miljø

– Det viktigste for oss er å gi disse menneskene en god dag. Dagen de er på dagsenteret skal være “den gode dagen”. Her er det omsorg, humor, trøst, klemmer og ikke minst; Tid til å høre på, sier avdelingsleder Turid Bondevik ved Høyås bo- og rehabiliteringssenter.

Et godt tilbud

Tilbudet som tirsdag ble innviet er for eldre hjemmeboende med kognitiv svikt, eller som på grunn av nedsatt syn/hørsel har det best i et skjermet miljø med flere ansatte.

HER LIGGER DET: Det nye dagsenteret ligger på Høyås på Tårnåsen.

Her kommer de til ferdig frokost klokken 10.00 , så er det dagligtrim, samt frivillige aktiviteter som sang- og musikkgruppe, malegruppe, samtalegruppe, hobbygruppe, og novelle– og lese gruppe.

Aktivitetene skal ikke bare skje inne, for når våren og varmen kommer blir det også turgrupper.

Ellers blir det servert middag klokken 14.00 og alle blir kjørt hjem ved 15- tiden.

Alt i alt har Høyås og Oppegård fått et løft for de eldre med den nye avdelingen, og ut fra stemningen på åpningsfesten, er det ingen vil om at de som bruker tilbudet, er strålende fornøyd!

PS! Se video fra den offisielle åpningen av dagsenteret i videovinduet øverst i saken! Herunder kan du se bildekarusell fra åpningsfesten!

Powered by Labrador CMS