Bevar Svartskog

BOTANISK VANDRING: Mange fulgte med da botaniker Anders Often ledet botanisk vandring, en av flere parallelle programposter for dagen.
BOTANISK VANDRING: Mange fulgte med da botaniker Anders Often ledet botanisk vandring, en av flere parallelle programposter for dagen.

Eventyrlig folkefest for Bevar Svartskog

"Det var en spent og glad gjeng med dugnadsklare naboer som stod klare i Eventyrskogen i Svartskoglia da sola omsider dukket fram rett før Folkefesten for Bevar Svartskog søndag 1. september", skriver Maja S. K. Ratkje i sitt leserinnlegg.

Publisert

Snart kom hundrevis av store og små fra fjern og nær for å være med på og oppleve botanisk vandring, opera i skogen, gratis servering av mat, konsert med Svartskog Spelemannslag og utstilling av bilder fra lokale kunstnere.

For de minste var det også eventyrstund, og Miljøagentene var tilstede med fuglekasseverksted. 

Vi i Bevar Svartskog merket at det snart er valg, og det kom representanter godt synlig fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti og Rødt, opp til flere ordførerkandidater!

Det er også disse partiene som tydeligst har uttrykt sin støtte til Bevar Svartskogs krav om å respektere gjeldende reguleringsplan for området og ikke bygge ut i LNF-områder på Svartskog.

De to aktuelle sakene som har vært til behandling i UMP i 2018 og i år som har omhandlet utbygging i LNF-områdene i Svartskoglia (Eventyrskogen) og i Rødstenåsen har også nylig vært til behandling i Fylkesutvalget, der Høyre, Frp og Krf stemte mot å opprettholde Fylkesrådmanens innsigelse, men tapte med en stemmes overvekt fra de andre partiene.

Derfor har Høyre allerede bestilt et meklingsmøte i oktober. Samtidig varsler alle partier at de ønsker å lytte til befolkningen på Svartskog og at ingenting er avgjort.

Bevar Svartskog kommer til å følge med på alle politiske bevegelser i saken. Vi håper også at det blir opp til det nye kommunestyret å avgjøre de aktuelle utbyggingssakene.

(Eventyrskog er i følge Naturvernforbundet en spesielt opplevelsesrik, gammel skog med stort artsmangfold. Skogen i Svartskoglia, betegnes som kommunens eneste eventyrskog.)

Her kan du se flere bilder fra arrangementet:

Powered by Labrador CMS