SOM TITANIC: – Sånn situasjonen er opptrer posisjonen som orkesteret på Titanic. De fortsatte å spille som ingenting var skjedd til båten var under vann, skriver Tønnes Steenersen.
SOM TITANIC: – Sånn situasjonen er opptrer posisjonen som orkesteret på Titanic. De fortsatte å spille som ingenting var skjedd til båten var under vann, skriver Tønnes Steenersen.

– Man kan jo prøve å gjøre en ny undersøkelse nå, og se hva svaret blir

Kommunesammenslåingen ble fremstilt som et drømmeslott, skriver Tønnes Steenersen dette debattinnlegget.

Publisert

Tore Nordberg kritiserer i debattinnlegg FrPs Nicklas Hoff for vårt ønske om å reversere sammenslåingen av Ski og Oppegård til Nordre Follo kommune. Han mener det egentlig var stor enighet blant innbyggerne om at Nordre Follo var en god ide. Mulig mange var positive med de drømmeslott-tankene daværende Ski-ordfører Hanne Oppdan og Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold kom med om hvor fantastisk den nye kommunen skulle bli. Man kan jo prøve å gjøre en ny undersøkelse nå, og se hva svaret blir.

Vi i FrP jobber nå med budsjettet for de kommende fire årene i kommunen, og dette ser ikke bra ut. Økonomien er dårlig, og kuttene vi ser kommer – vil åpenbart gjøre at kommunen vil få svekket sine tjenester kraftig.

Har brukt enorme summer

Det er veldig rart at flere av de partiene som kritiserer oss for å ville reversere kommunesammenslåingen på Stortinget og i fylkene er helt for en reversering av fylkessammenslåingene. Arbeiderpartiet og SP er helt klare på at Viken Fylkeskommune skal oppløses og bli noe annet (de vil ikke si hva) hvis det blir regjeringsskifte neste år. Det er en helt legitim mening. Når vi mener det på kommunenivå, er det ikke realistisk.

Nordre Follo kommune har brukt enorme summer på sammenslåingen. Blant annet 350 millioner på et IT-system som jeg har fått vite ikke fungerer særlig godt. Andelen ledere og mellomledere har eksplodert, og fokuset blir dreiet vekk fra å fokusere på tjenestene til befolkningen til å fokusere på alt annet.

Stødig mot Robek

Jeg har vært i posisjon med partiet mitt i Ski kommune i åtte. Vi hadde aldri problemer med økonomien. Jeg har heller ikke registrert at Oppegård har hatt det. Men når de to kommunene slår seg sammen, svekkes økonomien betraktelig over natten – nesten som et trylleslag. Da må det være lov å si at dette kanskje ikke var så god ide.

Posisjonen styrer kommunen stødig mot Robek. Det vil si at man blir satt under administrasjon av fylkesmannen fordi man ikke klarer å styre økonomien selv. I det private næringsliv heter det konkurs. Dette skjer mens posisjonen med MDG i spissen bruker tiden sin på urbant landbruk og andre symbolske miljøsaker. Ikke noe galt med dette i seg selv, men sånn situasjonen er opptrer posisjonen som orkesteret på Titanic. De fortsatte å spille som ingenting var skjedd til båten var under vann.

Innbyggerne er sjefen

At 36 eldre skal kastes ut av sykehjemmene fra 1. januar, uten at man har noe alternativ til dem, ser ikke ut til å bekymre posisjonen. At sykefraværet er skyhøyt og sannsynligvis vil stige når kuttene kommer når alle må løpe fortere, ser heller ikke ut til å bekymre posisjonen i Nordre Follo i nevneverdig grad.

Mitt aller største ønske er at Nordre Follo skal bli en vellykket kommune som er god å bo i. Det er hovedgrunnen til at jeg bruker masse av fritiden min på lokalpolitikk. For oss i FrP har vi kun en sjef – og det er innbyggerne. Det er de som nå får lide over et hodeløst og idiotisk politisk vedtak om å slå sammen to kommuner med en plan som ser ut til å gi økonomisk havari.

Powered by Labrador CMS