ALL THE LADIES: I år jobber det kun damer på Ingierstrand Bad Restaurant. F.v. ser du Kine Bekkengen, Alexandra Trifan, Erika Damerud Wright og Bente Lindmoen.
ALL THE LADIES: I år jobber det kun damer på Ingierstrand Bad Restaurant. F.v. ser du Kine Bekkengen, Alexandra Trifan, Erika Damerud Wright og Bente Lindmoen.

Oppegårds Aker Brygge

– Hadde vi hatt en badebåt, kunne vi vist frem dette fantastiske stedet til mange flere, sier den nye sjefen på Ingierstrand Bad Restaurant.

Publisert

Den hvite elenfant eller Ingierstrand Bad Restaurant, som den egentlig heter, har fått ny sjef. Erika Damperud Wright er ny daglig leder og har kun rukket å styre den hvite skuten i noen små uker. Hun har store mål.

– Målsetningen for sesongen er å få vist frem det flotte stedet vårt og vise hvor bra det er. At det vi leverer er på samme nivå som det man får i byen, sier hun og titter over fjorden mot sin gamle arbeidsplass.

 

NYDELIG: Dette er en av Oppegårds mest spektakulære uteserveringer.
NYDELIG: Dette er en av Oppegårds mest spektakulære uteserveringer.

Fantastiske omgivelser

Det er en klassisk norsk sommerdag, med fuktig luft og skyer som like gjerne kan klemme ut av seg noen millimeter nedbør, som å sprekke opp og gi plass til solen.

– Vi har selvsagt helt fantastiske omgivelser her ute, men uten en skikkelig matopplevelse, får vi neppe noen av gjestene til å besøke oss igjen. Og det er jo det vi vil, sier Damperud Wright.

Hun har rett. Ingierstrand med den flotte restauranten er rett og slett en opplevelse. 

Klikk her for å se video fra luften fra området

Damperud Wright har naturlig nok ikke 100 prosent oversikt over mattilbudet tidligere, men i år lover hun et godt nivå og noe for enhver smak – og lommebok.

– I år er det først og fremst kvaliteten på maten vi har som «første pri». Det er nye kokker, og det som er litt gøy er at vi bare er jenter som jobber her ute nå. Sammen skal vi vise folk at «jaggu kan det være bra utenfor byen også». Da må vi ha fokus på kvaliteten både på råvarene og gode kokker, kvalitet i alle ledd, sier hun.

RESTAURERT: Restauranten er gjenskapt slik den var på storhetstiden på 1930-tallet.
RESTAURERT: Restauranten er gjenskapt slik den var på storhetstiden på 1930-tallet.

 

Gjemt og glemt

Én av de som skal gjøre ordene over til handling er kokken Kine Bekkengen. Hun lover minst like god mat som tidligere.

– Jeg tror jeg kan love mye av det samme på menysiden, men med en ekstra touch. Vi damer kan «multitaske» vet du, sier hun med et bredt smil.

I det hele tatt vil Damperud Wright og hennes kollegaer at matopplevelsen skal matche inntrykket for øvrig. For det er ingen tvil om at hvis maten holder samme nivå som omgivelsene den serveres i, så blir dette et sted folk bare «må» dra til. Det gjelder bare å planlegge litt på forhånd sånn at man kommer seg frem og tilbake.

– Dette kan man kanskje ikke si til en lokalavis, men jeg har bodd i Oslo i 15 år og jeg hadde aldri satt en fot her ute. Men da jeg først gjorde det synes jeg det er helt fantastisk. Det er synd at det ikke er lettere å komme seg hit. Tenk så fantastisk det hadde vært å hatt den badebåten. Å komme sjøveien til Ingierstrand Bad Restaurant er helt nydelig, sier hun.

Mini-Aker Brygge

Løsningen på det problemet tror Damperud Wright er at politikerne holder det de har lovt. Vi snakker selvsagt om badebåten.

– Jeg vet ikke hva som er status her nå, men det har jo vært snakk om det i flere år. Hadde man kunne hatt transport hit to, tre ganger om dagen så hadde vi faktisk kunne gjort dette til noe stort. Et lite «mini-Aker Brygge». Et samlingspunkt for folk, sier hun.

FRA SJØSIDEN: Badebåten er for lengst lagt ned, men har du båt, er det flott å ta sjøveien til Den Hvite Elefant.
FRA SJØSIDEN: Badebåten er for lengst lagt ned, men har du båt, er det flott å ta sjøveien til Den Hvite Elefant.

Hva bør Oppegård-folket som kommer hit prøve på matsiden?

– Vi har en dagens-meny hverdag, vi har en fantastisk Skagen-sandwich og vi har ny dagens fisk og dagens kjøtt hver dag. I dag har vi blant annet en nydelig fiskegryte, men hvis jeg skal anbefale lokalbefolkningen én rett i sommer, så må det bli dagens fiskerett. Jeg lover at den alltid kommer til å være helt «top notch», sier Damperud Wright selvsikkert.

 

Ønsker seg badebåt

Helt til slutt, hvis du skal få ønske deg én ting som hadde gjort jobben din som daglig leder lettere, hva hadde du ønsket deg da?

– Det er lett. Badebåt! Da kunne vi fått vist folk hvordan det er å bruke en dag og en kveld her ute, uten at de må drikke Pepsi Max eller avtale transport. Å ha en sånn perle av et sted som ikke brukes like mye som det burde, er jo litt trist, avslutter hun. 

Ta en tur til Ingierstrand og kos deg! Det er verdt turen!

Powered by Labrador CMS