SKATTKAMMERET: Studioet til designeren er som et digert skattkammer.

Fra glitter til rock og punk

James Lazar Braathen viser sin "mørke side" med en ny kolleksjon inspirert av punk og rock.

Publisert

Kolbotn-designeren viste frem sin nyeste kolleksjon på Vigelands-museet i Oslo, tidligere i høst. Denne gangene var gull og glitter byttet ut med rock og punk, men den talentfulle designeren glitrer fortsatt. 

– Det er rock og punk som jeg tolker på min måte, det er inspirasjonen min, sier Lazar Braathen.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra motevisningen i videovinduet øverst i saken! Ser du nederst i saken, kan du se bildespesial med Lazar Braathens siste kolleksjon!

Mørk kolleksjon

FULLT HUS: Det var fullt hus på Vigeland-museet under visningen i oktober, når James Lazar Braathen viste sin nyeste kolleksjon.

Designeren ville virkelig lage show denne gangen, og kolleksjonen bærer preg av det. For første gang har også Lazar Braathen laget herreklær til en visning. 

– Det er en stor kontrast. Jeg begynte å bygge på det og så ble hele kolleksjonen sort. Det er noen elementer i gull, sølv og oransje, men hele kolleksjonen er veldig mørk, sier Lazar Braathen. 

PUNK OG ROCK-INSPIRERT: Den siste kolleksjonen til James Lazar Braathen er mørk og rockete. På visningen på Vigeland-museet var det fullt hus. .

Han har farget stoffer for hånd, om og om igjen, for å få til uttrykket han var ute etter. Det har resultert i en storslagen, rockete kolleksjon, med tanke bak hver eneste detalj. En av kjolene er inspirert av en modell som kom kjørende til studioet hans på en Harley Davidson motorsykkel.

 – Jeg ville at kjolen skulle se ut som man har hatt den på, men har ramlet ned og blitt kjørt over av en sykkel. Sånn at man ser sporene, men å få det til var ikke enkelt. Jeg måtte farge den to-tre ganger før jeg lagde tekstturen, forklarer designeren entusiastisk. 

Han bruker stoffer han kjøper i Paris, og farger til han er fornøyd med uttrykket.

– Jeg kjøper flytende farge, fabrikkfarge, blekk og tekstilspray. Uansett hvordan man vil ha det blir det ikke hundre prosent den fargen man vil ha, så man må teste det ut, når man farger for hånd.

Han ler og forteller at fargingen har gått utover hjemmet på Sofiemyr.

– Hele terrassen har prikker på veggen. Det er maling på markisen og overalt. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

HERRE OVER SIN HATT: James Lazar Braathen har alltid en ny hatt på lager.

 – Er i en boble

Den talentfulle designeren er glad i vintage, og har alltid 1920 og 1930 tallet i bakhodet når han lager klær.

– Jeg vil at det skal se vintage ut, selv om det er nytt, forteller Lazar Braathen. 

Han elsker det han gjør, og ville ikke byttet det for noe annet i verden, men det hender det blir slitsomt å være designer. Det er mange ideer og tanker som svirrer rundt i hodet.

– Jeg vil gjøre alt på engang, så jeg tegner ikke først, jeg jobber rett på bysten. Det er slitsomt å jobbe sånn, for hodet mitt jobber hele tiden, sier Lazar Braathen, og legger til at han kan føle seg litt alene i prosessen

– Jeg er i en boble, og jeg blir litt isolert i og med at jeg gjør alt alene.  Det er mange ganger jeg har grått og tenkt - hva driver jeg med, men det er jo dette jeg elsker, avslutter Lazar Braathen entusiastisk.  

Powered by Labrador CMS