FORVENTER ØKT PÅGANG: Ruter har satt inn flere tiltak for å demme opp for forventet økt passasjerantall under diesel-nekten i hovedstaden.

Beregn ekstra god tid med bussen tirsdag og onsdag!

Ruter forventer storpågang til rutene inn mot Oslo i forbindelse med diesel-nekten.

Publisert

Kollektivtrafikken går som normalt, og rammes ikke av det midlertidige dieselforbudet tirsdag 17. januar og trolig onsdag 18. januar. Likevel forventer Ruter en økt pågang til sine kollektivtransportmidler.

Nå ber de folk om å beregne ekstra god tid om de skal kjøre buss inn til storbyen.

Ruter melder at de har noe ledig kapasitet, og for å få utnyttet den best mulig, anbefaler de reisende å reise før eller etter den travleste rushtiden, dersom du har mulighet,  ta hjemmekontor, dersom du har mulighet eller bruke innfartsparkeringene på Hvam, Vinterbro og TusenFryd.

Klikk her for å komme til Oppegård Avis sin diesel-nekt-guide!

Styrker tilbudet fra innfartsparkeringene

Ruter opplyser at de  har busser som kjører til og fra holdeplassene ved innfartsparkeringsplassene. I tillegg vil selskapet styrke dette busstilbudet med to ekstra busser som kjører innom innfartsparkeringene på Vinterbro og på Tusenfryd.

Busslinje 423 har ledig kapasitet fra innfartsparkeringen på Hvam.

Her har du informasjon om bussruter og kapasiteten ved innfartsparkeringene: 

  • Hvam (ved Plantasjen/Olavsgaard (bak hotellet) har 300 + 100 plasser. Buss 321 og 423 har avgangen fra Hvam (Plantasjen). Buss 321, 331, 345, 421, 422, 423, 431, 435, 479, 872 har avgang fra Olavsgaard.
  • Vinterbro (bak senteret) har 100 plasser. Derfra er det gangvei til Sjøskogen holdeplass til buss 500, 520, 570, 576 og 590E.
  • Tusenfryd har 400 plasser. Buss 500, 521 og 590E stopper ved holdeplassen Tusenfryd.

I beredskap

Ruter opplyser videre at de vil følge trafikkavviklingen nøye og har iverksatt noen tiltak.

Blant disse tiltakene er at operatørene i selskapet har fått beskjed om å sette inn assistansebusser dersom det blir frakjøringer på enkelte linjer.

Dersom det blir mange reisende på lokale linjer inn mot Oslo, så har Ruter oppfordret operatørene om at ekspressbussene skal stoppe på lokale holdeplasser for å ta med seg kunder.

Ruter vil også ha noen beredskapsbusser utplassert i sentrum som vil kunne settes raskt inn i trafikk ved behov.

Til slutt minner de om at reisegarantien gjelder på vanlig måte disse dagene da diesel-forbudet gjelder. 

Bruk gjerne ruteplanleggeren, som du finner her!

Powered by Labrador CMS