Feiret sommerles-rekord med dødsing

Publikum, livreddere og sikkert hovedpersonen selv holdt pusten da årets Sommerles ble feiret med dødsing fra 10-meteren på Ingierstrand.

Publisert

Tidligere i sommer gikk bibliotkekar og varaordfører Hans Martin Enger ut og lovet at han skulle dødse fra 10-meteren på Ingierstrand dersom deltagerne i årets Sommerles klarte å passere fem millioner leste sider.

Før helgen ble det klart målet var nådd.

Det var en smånervøs og litt spak ordfører vi møtte ved stupetårnet søndag ettermiddag.

Overrotasjon

– Jeg er veldig usikker på hvordan dette blir. Jeg lekte med ideen tidligere i sommer, men kom aldri høyere enn å trene fra fire meter. Det er et stykke opp til 10 meter. Jeg trente litt i Gjersjøen nylig, men slet litt med overrotasjon i svevet.

– Det var en som skrev til meg at dersom jeg ikke kom opp av vannet, skulle han huske meg som god på bunnen, sier Hans Martin Enger og ler.

I SVEVET: Hans Martin Enger i svevet.

Den profilerte bibliotekaren og MDG-politikeren krummet likevel nakken og tok trinnene opp til toppen av stupetårnet. Både kolleger og venner av Enger på var på plass for å heie, og nærmest på slaget klokken 18:00 hoppet han utfor, svevde ned mot vassflaten i x-form før han klappet sammen og traff vannet.

Over 3000 barn

Dødsing omtales av Wikipedia som en «amatørsport som er en avart av stuping. Et klassisk døds er hvor utøverne går ut i et horisontalt svev med armer og bein utstrakt i en x- formasjon til de treffer vannet.»

TOMLENE OPP: En stolt og fornøyd bibliotekar etter at dødsingen var fullført.

Til sammen 3 133 barn har deltatt og gjennom hele sommeren har de strømmet til bibliotekene på Ski og Kolbotn for å låne nye bøker, hente fine premier og ikke minst is. Lesekampanjen Sommerles startet 1. juni og varer til 31. august, og på ettermiddagen 28. august bikket sidetelleren 5 millioner.

– Helt fantastisk. Nå er jeg bare veldig fornøyd. Litt på grunn av min egen prestasjon, men fortsatt står prestasjonen til alle barna som har deltatt på Sommerles igjen som mest imponerende, sier Hans Martin mens han albuehilser med noen av Sommerles-deltagerne som overvar dødsingen søndag kveld.

Powered by Labrador CMS