NY PERSON SIKTET: Enda en mann er siktet og fengslet i forbindelse med drapsforsøket på den 18 år gamle kvinnen på Greverud, 12 september.

Ny person siktet for drapsforsøket på Greverud

Enda en person er siktet og fengslet for medvirkning til forsøk på drap etter en 18 år gammel kvinne ble overfalt i Flåtestadveien på Greverud i september.

Publisert

Tirsdag 12. september ble en 18-år gammel kvinne fra Oppegård, utsatt for en voldshendelse i Flåtestadveien på Greverud. Kvinnen ble påført store skader, blant annet stikkskader. Fire familiemedlemmer ble siktet og begjært varetekstfengslet 14. september. Nå har politiet siktet og varetektsfengslet én person til. 

Les også: Fire av de siktede varetektsfengsles

– Mannen som er siktet for medvirkning til forsøk på drap, har tilknytning til familien, men er ikke en del av kjernefamilien til kvinnen. Han er ikke i nær familie, sier Rikke Hallgren, politioverbetjent i Øst politidistrikt. 

Ps! Saken fortsetter under bildet!

 

FAMILIEHJEMMET: Det var utenfor foreldrenes bolig i Flåtestadveien, at kvinnen ble overfalt og påført store skader.

Omfattende etterforskning

Det er etterforskningen så langt som har ledet til siktelsen av mannen, opplyser politiet. De fire som ble begjært varetektsfengslet innledningsvis, var i nær familie med kvinnen. Tirsdag 24. oktober ble to av de siktede i saken refengslet, og politiet ber om fire nye uker. Det ble begjært lukkede dører under fengslingsmøtet. 

Les også: Forsøkt drept av familiemedlemmer

– Vi har full trykk på etterforskningen og etterforsker fortsatt bredt og vidt, men det er mange siktede og en ganske omfattende etterforskning. Vi har tatt mange avhør av de siktede og det har blitt gitt muligheter til å kommentere etterforskningen så langt, sier Hallgren. 

OMFATTENDE: Politioverbetjent, Rikke Hallgren i Øst politidistrikt vil ikke si så mye om ettereforskningen på det nåværende tidspunkt.

Har avhørene gitt noen indikasjon på motivet for overfallet?

– Det er for tidlig å gå ut med sånne detaljer i forhold til saken, den er ganske kompleks, så det ønsker vi ikke gjøre nå, sier Hallgren. 

Les også: Politiet: – Jobber med teori om æresdrapsforsøk

Våpenet som ble brukt under overfallet har ikke blitt funnet, men politiet vet at det dreier seg om et stikkvåpen. 

Politiet ønsker ikke å kommentere hvor kvinnen oppholder seg, eller om hun har politibeskyttelse.

– Hun har det etter forholdene bra, men at hun er veldig preget av det som har skjedd. Også fysisk selvfølgelig, sier Hallgren. 

Powered by Labrador CMS