Kolbotn-Garden fyller 60 år

FAST INNSLAG: Kolbotn-Garden er fast innslag i 17. mai-toget i Oppegård, her fra årets feiring av nasjonaldagen. Førstkommende lørdag arrangerer de tattoo på Sofiemyr stadion.

– Bli med på tattoo

Lørdag markerer Kolbotn-Garden 60-årsjubileet med en egen tattoo på Sofiemyr stadion.

Publisert

Et av helgens kulturelle høydepunkter skjer på Sofiemyr stadion førstkommende lørdag. Da inviterer Kolbotn-Garden til storstilt jubileumsfest med tattoo på Sofiemyr stadion.

 

STOR MARKERING: HM Kongens Garde feirer jentene i Kolbotn-Garden lørdag 15. juni.

Flere andre korps vil være med, men det store trekkplasteret er nok at Hans Majestet Kongens Garde kommer til Sofiemyr denne dagen.

      Kolbotn-Garden

  • Ble stiftet av Bjørg Aukner 5. desember 1959 som et drillkorps for jenter.
  • Initiativet til korpset ble tatt av Bjørg Aukner og Arvid Leira. På denne tiden var det ingen andre alternativer for jenter til å spille i korps, da det eneste andre korpset på Kolbotn var Kolbotn Guttemusikkorps.
  • Til å begynne med var det 16 trommepiker som spilte trommer og cymbal.
  • Den første opptredenen ble gjort på 17. mai i 1960.

Les også: Spilte opp i Amsterdam

Gratis inngang

Tattooen er et ledd i markeringen av at Kolbotn-Garden er 60 år. Arrangemetet er gratis og varer fra klokken 12:00 til 15:30.

– Alle er hjertelig velkommen til musikalske opplevelser på Sofiemyr stadion. Vi gleder oss veldig til bursdagsfeiringen og er veldig stolte over at HM Kongens Garde prioriterer oss! sier jentene og Kristin Halvorsen i Kolbotn-Garden.

For deg som vil starte i Kolbotn-Garden

Kolbotn-Garden består av 38 jenter fra 1. klasse til 3. klasse på videregående.

– Vi er en fritidsaktivitet der det er plass til alle, og har ingen reservebenk eller "topping" av laget. Alle er med, presterer og mestrer sammen! sier Halvorsen.

Hun sier aspiranter marsjerer hver mandag fra klokkken 17:00 til 18:00 på Ingieråsen skole. Etterpå er det en individuell spilletime på 20 til 30 minutter, og undervisningen er bygget på samme måte som på Kulturskolen. Som aspirant velger musikanten mellom å spille tromme eller trompet.

– Jentene har det veldig gøy og det er et godt miljø der de "store" tar godt vare på de "små". Mottoet til Kolbotn-Garden er "det er samspill som gir styrke" og det viser jentene både i og utenfor øvelsene, sier Halvorsen. 

Hun anbefaler å ringe aspirantleder Anette Kirkebøe på 971 02 603 dersom det er noe du lurer på.

Det koster 1.100 kroner per semester første året som aspirant. Deretter betaler man 2.250 kroner per semester.

Etter første år som aspirant blir man junior. Da vil man være med på minst ett overnattingsseminar (helg) og sommerturen til utlandet. Som foresatt til junior vil man bidra på tre kakelotterier og loppemarkedet.

– Dette gjør at vi har svært lave egenandeler på turene våre, sier Halvorsen. 

 Les også: Eventyrfestivalen i revy

 

 

Powered by Labrador CMS