ÅRETS TV-AKSJON: BARN, IKKE BRUD!

BIDRO AKTIVT: Representanter fra Nordre Follo, Ås og Frogn kommuner bidro til å samle inn penger via ringedugnad i Kolben kulturhus tirsdag denne uken.

Samlet inn over 175.000 kroner

Tirsdag 19. november hadde Folloregionen næringslivsdugnad i Kolben kulturhus hvor de samlet inn penger til årets TV-aksjon.

Publisert Sist oppdatert

– Foreløpig har Follokommunene samlet inn 175.100 kroner ved ringedugnader, sier Hanne Giskehaug, som er fylkesaksjonskoordinator for TV-aksjonen NRK Plan 2021 i Akershusregionen.

Hun sier at kun halvparten av Follokommunene (Nordre Follo, Ås og Frogn kommuner) var representert på ringedugnad-aksjonen i Kolben tirsdag denne uken, mens representanter fra Nesodden, Enebakk og Vestby kommuner ringte «hjemmefra».

OPPFORDRER: Hanne Giskehaug, som er fylkesaksjonskoordinator for TV-aksjonen NRK Plan 2021 i Akershusregionen, oppfordrer både bedrifter og private til å støtte årets tv-aksjon.

Barn, ikke brud!

Årets TV-aksjon, som heter «Barn, ikke brud!», går av stabelen søndag 24. november. Den går til inntekt for Plans arbeid mot barneekteskap i fem land (Nepal, Bangladesh, Mali, Malawi og Niger), og skal nå hele 3 millioner mennesker.

– Visste dere at hvert tredje sekund giftes en jente bort? Dette er en problematikk som vi gjennom årets TV-aksjon skal kjempe mot, og vi vil veldig gjerne ha med bedriftene i Nordre Follo på laget, sier Giskehaug.

Hun påpeker at det å forhindre barneekteskap er vår tids viktigste jentesak.

– De innsamlede midlene skal gi jenter i utsatte områder en mulighet til utdannelse og selvbestemmelse. Der hvor jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole – øker også risiko for at de utsettes for vold og overgrep. For kun 5.500 kroner stanser vi ett barneekteskap, og alle bidrag nytter når vi er så mange som drar sammen, sier Giskehaug.

Færre bidrag

– Det har dessverre kommet inn færre bidrag så langt sammenlignet med i fjor, men vi ringer og ringer og setter stor pris på om flere engasjerer seg for å hjelpe oss, sier Giskehaug.

Oppegård Avis oppfordrer både bedrifter og private til å støtte årets tv-aksjon. Om du vil bidra frivillig som bøssebører på søndag, kan du melde deg enkelt via blimed.no

– Næringsdrivende kan kontakte meg på hanne@tvaksjonen.no eller sjekke ut Givermuligheter (blimed.no), sier Giskehaug.

Powered by Labrador CMS