Eiendomsskatt i Nordre Follo

VALGTE FELLES PLATTFORM: Flertallskonstellasjonen ved seks partier signerte samarbeidsavtalen i fjor høst. På bildet kan du se Simen Bondevik (KrF), Camilla Hille (V), Tor Anders Østby (Sp), Hanne Opdan (Ap), Hans Martin Enger (MDG) og Elin Skifjell (SV).
VALGTE FELLES PLATTFORM: Flertallskonstellasjonen ved seks partier signerte samarbeidsavtalen i fjor høst. På bildet kan du se Simen Bondevik (KrF), Camilla Hille (V), Tor Anders Østby (Sp), Hanne Opdan (Ap), Hans Martin Enger (MDG) og Elin Skifjell (SV).

– Vi sier fortsatt nei til eiendomsskatt i Nordre Follo

Ordfører Hanne Opdan (Ap) presiserer at Hans Martin Engers (MDG) utspill om å innføre eiendomsskatt ikke representerer samarbeidspartienes samlede syn.

Publisert

Tidligere denne uken kunne du lese på oavis.no et intervju med MDGs gruppeleder Hans Martin Enger. Han mener at tiden er inne for å vurdere på nytt saken om innføring av eiendomsskatt i Nordre Follo kommune.

– MDG er tydelige på at vi må vurdere å se på hvilke økte muligheter innføring av eiendomsskatt, brukt til å betale renter og avdrag i Nordre Follo, vil kunne gi for å kunne utbedre skoler med størst behov, bygge svømmehaller og utføre andre nødvendige tiltak, sier MDG-politikeren.

Her kan du lese saken: – Vi må vurdere eiendomsskatt på nytt

Skapte sterke reaksjoner

Facebook-siden til Oppegård Avis strømmet det inn med kommentarer til saken etter at den ble publisert for to dager siden.

"Det er ikke bare en god idé. Det er helt nødvendig. Man trenger å få inn mer inntekt. Og dette et den beste løsningen. Alle som tjener mer enn kr. 500.000 i året må bare innse at de må bli med på spleiselaget", skrev Fred Bjørnsen, som støttet MDGs forslag.

Georg Sirnes Lundesgaard har også vært enig: "Det må jo være en helt klart riktig situasjon å vurdere eiendomsskatt. Dette er noe som helt klart vil komme veldig mange av innbyggerne til gode."

Kurt Weltzien har brukt anledningen til å rette kritikken mot Oppegård Høyre: "Høyres økonomiske vanstyre leder oss inn i eiendomsskatten. Trist, men antakelig nødvendig. Og Oppegård Høyres ansvar. Burde skamme seg."

Samtidig kom det også inn mange kritiske kommentarer til MDGs forslag, blant annet fra velgerne som følte seg lurt. Ulf Michaelsen var blant dem som reagerte sterkt:

"Der kom den. 13. februar. Ikke ille. Nå har man styrt 43 dager altså... Har man vurdert nedbemanning eller right sizing, som det heter i kommunen. Skulle det ikke bli billigere etter en sammenslåing?"

PODKAST: «Enger vil ha mer penger»

– Ikke en del av plattformen

– Eiendomsskatt er ikke en del av denne plattformen og vi må derfor bruke tilgjenngelige ressurser for å realisere våre politiske målsetninger uten å innføre eiendomsskatt.

Hanne Opdan, ordfører i Nordre Follo kommune

Dagen etter at intervjuet med Hans Martin Enger (MDG) hadde blitt publisert på oavis.no, ønsket ordfører Hanne Opdan å presisere følgende:

– Hans Martin Engers utspill om å innføre eiendomsskatt representerer ikke samarbeidspartienes samlede syn, sier ordføreren.

Hun understreker at i den politiske plattformen, som ble vedatt i fjor høst, har flertallspartiene Ap, SV, Sp, KrF, V og MDG forpliktet seg til å sikre en trygg økonomi og forutsigbar styring av Nordre Follo kommune.

– Eiendomsskatt er ikke en del av denne plattformen og vi må derfor bruke tilgjenngelige ressurser for å realisere våre politiske målsetninger uten å innføre eiendomsskatt, sier Opdan.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at det fortsatt er mye skepsis til eiendomsskatt hos de fleste partiene i Nordre Follo. Foreløpig er det kun MDG, SV og Rødt som er for innføring av eiendomsskatt i Nordre Follo, men til sammen har de kun 9 av de totalt 47 stemmene i kommunestyret.

Les også: Drømmer om Robin Hood-skatten

Powered by Labrador CMS