KONTROLL: Her blir Sofiemyr kunstgress kontrollert av Norges Fotballforbund. Til stede var også representanter fra Kolbotn IL og Nordre Follo kommune.

NFF kontrollerte Sofiemyr kunstgress

Fredag formiddag var Norges Fotballforbund på plass for å sjekke Sofiemyr kunstgress, etter en bekymringsfull dommerrapport.

Publisert Sist oppdatert

Det var etter en rekruttlagskamp i kvinnenes 2. divisjon denne uken at kampens dommer leverte inn en rapport om underlaget på Sofiemyr kunstgress.

Kampen ble gjennomført, men i dommerrapporten ble underlaget vurdert som helt i grenseland for å kunne bli kampgodkjent, med tanke på spillernes sikkerhet.

Måtte kontrollere

Dermed måtte NFF på nytt rykke ut til et fotballanlegg i på Sofiemyr, bare en drøy uke etter at de var på plass på Sofiemyr stadion.

– Grunnen til at vi er her i dag er en dommerrapport hvor det ble påpekt at det var ujevnheter og løse skjøter på kunstgressbanen. Det er ting som går på spillernes sikkerhet og da må vi i anleggsseksjonen rykke ut for å befare banen, forklarer Øyvind Trygge Moltubakk, anleggssjef i NFF, og Robert Winnem, anleggskonsulent i NFF, til Oppegård Avis.

OVERKOMMELIG: NFF-duoen Øyvind Trygge Moltubakk (med ryggen til) og Robert Winnem påpekte noen punkter som må utbedres til Martin Brevik og Einar Engerdahl fra KIL og Per Kristiansen og Harald Søby (delvis skjult) fra Nordre Follo kommune.

Påpekte tiltak

På denne «utrykningen» var forholdene bedre enn de forventet.

– Vi har som mål å påpeke tiltak som kan gjøres før neste kamp, og her ser vi at det allerede er gjort en del siden rapporten. Det gjenstår likevel noen punkter, som løse skjøter og noen ujevnheter, sier Moltubakk.

Ujevnhetene NFF omtaler over handler hovedsakelig om et felt ute på den ene langsiden, mot tribunene. Der er ujevnhetene målt til å være over en centimeter og det er ikke NFF «så glad i».

Dette har høyst sannsynlig kommet som følge av kjøring med tungt kjøretøy, trolig da i forbindelse med snørydding. Når det gjelder løse skjøter og felter med slitt underlag vil kommunen reparere dette omgående.

LAPPET SAMMEN: I det ene 16-meter feltet er det gjort flere provisoriske lappe-aksjoner de siste årene. Nå står andre deler av banen for tur.

Optimistisk

NFFs anleggssjef er dermed optimistisk med tanke på fortsatt spill.

– Dette tror vi er løsbart og med optimalt vedlikehold inn mot kampene vil dette kunne bli en akseptabel bane for spill også i andredivisjon. Så lenge de løse skjøtene ordnes og ujevnhetene rettes ut, så vil denne banen være spillbar. Hard, men spillbar. For kamper i aldersbestemte klasser er det ikke de samme kravene, så der vil det ikke være noe problem, sier Moltubakk.

SKJØTER: Det er blant annet løse skjøter som dette som må utbedres, siden slike ujevnheter har et skadepotensial for spillere.

Får nytt dekke

Det er ingen tvil om at dekket på Sofiemyr kunstgress synger på siste verset etter tøff bruk i over ti år. Det er imidlertid håp.

Snart vil nemlig fotballspillerne i Kolbotn også kunne ta i bruk Tømtebanen, på oversiden av Sofiemyr kunstgress.

Skal vi tro Per Kristiansen i Nordre Follo kommune, er ikke det det eneste fotballfolket kan glede seg til.

– Det er planer om å bytte dekket her allerede neste år. Den prosessen er i gang, sier han til Oppegård Avis.

Tøffe valg

Det er svært gode nyheter for Kolbotn IL og klubbens anleggsmann Einar Engerdahl.

– Det er gode nyheter ja, ingen tvil om det, gliser Engerdahl.

Også i den prosessen gjenstår det imidlertid noen skjær i sjøen, før snoren kan klippes.

Stikkordet er valg av kunstgresstype.

– Vi må bli enige om det først ja. Det er satt noen betingelser politisk, og så skal vi går i dialog med NFF om både det og andre fasiliteter. Vi kommer til å levere en kravspesifikasjon fra fotball med det vi mener bør med, og levere til kommunen. Vi blir nok ikke enig på det første møtet, men vi er glade for at prosessen er i gang og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Engerdahl.

Powered by Labrador CMS