KAN BLI VÅTT: De neste dagene kan det bli mye nedbør i Oppegård. Som her på Myrvoll i helgen.

– Vi er maks forberedt

Follo Brannvesen er klare for å håndtere ekstremværet «Hans». Men de har også noen klare beskjeder til folk i vårt distrikt.

Publisert

Mandag og tirsdag er det meldt om store nedbørsmengder i vårt distrikt. Varslene ligger på oransje til rødt nivå og det kan komme ekstreme mengder nedbør i gamle Oppegård. 

På brannstasjonene i Follo er mannskapene maksimalt forberedt på ulike scenarier. Men det er nesten like viktig at du som innbygger er godt forberedt dersom uhellet skulle være ute.

– Brannvesenet har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe alle innbyggere som får vanninntrenging i sin bolig. Vi har økt beredskap i perioden ekstremværet pågår og vil hjelpe så mange som mulig, men vi må prioritere hardt i forhold til rekkefølge og hvem som får hjelp. I tillegg til å hjelpe ved kritiske, akutte, vanninntrenginger er det viktig at brannvesenet til enhver tid er operative og klar for å bistå ved brann og ulykker, melder Follo Brannvesen i en pressemelding. 

To viktige telefonnummer

Publikum som ikke er i umiddelbar nød bes derfor kontakte sine forsikringsselskap for bistand.

I forbindelse med at «Hans» truer i horisonten har Follo Brannvesen opprettet to telefonnummer som innbyggerne kan ringe dersom de får vanninntrenging i boligen sin.

– For å håndtere alle henvendelser og avlaste 110 sentralen ber vi personer med vann i kjeller/innvendig i hus ta kontakt på disse numrene: 480 14 770 / 480 14 774.

ER KLARE: Follo Brannvesen er klare i tilfelle ekstremværet treffer Oppegård.

Vil ikke oversvømmes

Årsaken til at brannvesenet har opprettet nye telefonnummer er enkel.

– Det er viktig at vår 110-sentral ikke «oversvømmes» av slike henvendelser, men har kapasitet til å håndtere branner og ulykker. Finn frem kontaktinformasjon til ditt forsikringsselskap for videre bistand, skriver Follo Brannvesen.

Er maks forberedt

På spørsmål om brannvesenet har gjort noen spesielle grep i forbindelse med de ekstreme værmeldingene, lover Robert Jansen, konstituert avdelingsleder operativt i Follo Brannvesen, at de er godt forberedt. 

– Vi er alltid maksimalt forberedt på de hendelsene vi er dimensjonert til, men nå er det meldt ekstremvær, så da har vi også satt på litt ekstra med tanke på bemanning. 

Ifølge Jansen kan det bli aktuelt å måtte ta unna en større mengde vannlekkasjer, men også sorteringsobben når folk ringer kan bli stor.

– Hvis ekstremværet treffer oss, så antar vi at det kommer et stort antall henvendelser. Derfor prøver vi å være litt i forkant nå med å informere folk om hva de skal gjøre. Vi må dessuten ha to tanker i hodet her. I tillegg til eventuelle vannlekkasje-oppdrag, må vi også være klare til å takle de oppdragene som vi ordinært får, sier Jansen til Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS