Beste elevbedrift i Oppegård

VANT I TRE KATEGORIER: Elevbedriften Oppegård Brus (Andreas Barnholt Skulberg, Fabian Mesgrahl og Lars Bjergene) har blitt kåret til beste markedsføringstiltak, beste selger og publikums favoritt.

Vant med julebrus

De tre unge gründere fra Ingieråsen skole har årets beste elevbedrift i Oppegård.

Publisert

– Siden den aller første julebrusen ble solgt i desember i fjor har vi solgt ca. 500 flasker og omsatt for 12.000 kroner. Det har vært veldig morsomt og lærerikt å være med på dette. Vi har lært at man ikke må gi opp. Det er også viktig å ha en god arbeidsmoral og holde humøret oppe hele tiden, sa Andreas Barnholt Skulberg (16), Fabian Mesgrahl (15) og Lars Bjergene (15) fra elevbedriften Oppegård Brus.

Fredag 11. januar ble det arrangert en felles workshop for de 32 elevbedriftene i Oppegård kommune. Rundt 120 ungdommer møtte opp i kommunestyresalen for å utveksle erfaringer og vise seg frem.

Vant i tre kategorier

32 ELEVBEDRIFTER: Rundt 120 unge gründere møtte opp i Oppegård rådhus for å vise seg frem.

Elevbedriften Oppegård Brus ble kåret til den beste elevbedriften i Oppegård i tre kategorier: "Beste markedsføringstiltak" (stemt frem av lærerne), "Beste selger" (stemt frem av representanter fra administrasjonen og en politisk representant i kommunen) og "Publikums favoritt" (stemt frem av elevene under arrangementet).

– Denne bedriften kan vise til markedsføringskanaler, har en god forståelse av markedsføring, og har kunnskap og forståelse av visuell profil. Dere viser frem produktet på en god og selgende måte, evner å bruke salgs- og markedsføringsteknikker og har evne til å oppdage kundene, sa lokalpolitiker og jurymedlem Melissa Kristiansen (H) under kåringen.

– Denne workshopen er et kjempeflott tiltak i regi av kommunen og en flott arena for ungdom hvor de kan utveksle erfaringer og vise frem sine produkter, sa rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus, Henrik Lundberg (25).

FELLES WORKSHOP: Elevbedriften Oppegård Brus med rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus, Henrik Lundberg (25).  

 

Les også: De lager lokal julebrus

Beste logo

To andre elevbedrifter ble også kåret som vinnerne i to ulike kategorier.

32 ELEVBEDRIFTER: Rundt 120 unge gründere møtte opp i Oppegård rådhus for å vise frem sine elevbedrifter.

Elevbedriften Gjenbrukets Produkt vant i kategorien "Beste logo", stemt frem av lærerne.

 

– Logoen har god kobling til bedriftens virksomhet, egner seg til forstørring og forminsking og fungerer i svart/hvitt og i farger, sa Kristiansen.

Beste idé

BESTE IDÉ: Alva Sjølie Lange (14) og Malene Solberg (14) fra Videot-Hjelpen har vunnet i kategorien "Beste idé".

Elevbedriften Videot-Hjelpen fra 9. trinn på Ingieråsen skole vant i kategorien "Beste idé", stemt frem av representanter fra administrasjonen og en politisk representant.

Ifølge juryen har bedriften en salgbar idé og dekker målgruppens behov.

 

Alva Sjølie Lange, Malene Solberg og Nadine à Porta, som representerer Videot-Hjelpen, forklarer at navnet til bedriften er satt sammen av ordene video og idiot.

– Vi hjelper "video-idioter". Vi filmer, redigerer og produserer reklamefilmer og videoer for folk som ikke klarer det selv, eller ikke har tiden til å lære seg det. Akkurat nå holder vi på med en video for skolen vår. Vi lager en informasjonsvideo om alle valgfagene som skal vises på starten av skoleåret, sier de tre.

Gir overskuddet til veldedighet

"SA DU SUNT?" Anine Johnsen (14) og Silje Berger (14) fra Hellerasten skole utvikler en kokebok med sunne oppskrifter for barn og ungdom.

Rådgiveren i Ungt Entreprenørskap Akershus, Henrik Lundberg, synes det er veldig hyggelig å se at flere elevbedrifter gir deler av overskuddet til veldedige organisasjoner.

Elevbedriften fra Hellerasten skole "Sa du sunt?" ved Anine Johnsen (14) og Silje Berger (14), som utvikler en kokebok med sunne oppskrifter for barn og ungdom, gir 25 prosent av overskuddet til veldedige formål i Oppegård kommune (eldreomsorg eller flyktninger) og 25 prosent til Hellerasten skole.

– Boken blir ferdig om to måneder. Det er veldig lærerikt og spennende å jobbe med dette prosjektet. Det er gøy å kunne gjøre alt selv og være sjef for seg selv, sier jentene.

 

Reiser til GründerExpo

Nå ser flere lokale elevbedrifter frem til å være med på GründerExpo, en messe for Akershus fremtidige gründere og arbeidstakere, som blir arrangert i Lillestrøm den 28. februar.

– 150 medlemmer fra næringslivet vil være med på årets GründerExpo. Det er opp til hver enkel skole hvor mange elevbedrifter som skal sendes dit, men totalt vil det være plass til 300 elevbedrifter fra Akershus, sier Henrik Lundberg i Ungt Entreprenørskap Akershus.

Les også: Internasjonale Ingieråsen

Se også flere bilder fra arrangementet her:

 
Powered by Labrador CMS