GLEDER SEG: Ski-ordfører Hanne Opdan (f.v.), Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold, Janne Roven, avdelingsleder skole og barnehageavdelingen i Ski kommune. Gro Aarskaug, skolefaglig rådgiver i Oppegård kommune og næringssjef i Ski, Bjørnar Angell, gleder seg til å etablere det nye Newton-rommet i Kolben.

Nå blir det Newton-rom i Kolben

Allerede neste høst kan skoleelever i våre to kommuner glede seg over et nytt Newton-Rom!

Publisert

Vi starter med det informative først! Hva er egentlig et Newton-rom? Jo, her kommer svaret!

Et Newton-rom er et praktisk, spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi. En eller flere Newton-lærere er ansatt, og tilbyr læreplanbasert undervisning til skolene som er tilknyttet Newton-rommet. 

Les også: Ny operasjonssentral åpnet

Newton-rommene i Norge eies og driftes lokalt, av kommuner, fylkeskommuner og næringsliv. I dag er 30 Newton-rom under pilotering eller i drift i Norge. I tillegg er det en del Newton-rom under etablering. Nedenfor finner du Newton-rommene fordelt på fylker og faser. 

Og nå kommer altså dette endelig til dagens Oppegård, og morgendagens Nordre Follo!

NB! Saken fortsetter under bildene!

Gleder seg

I AKSJON: Her ser du et eksempel på en type aktivitet som kan være i et Newton-rom.
I AKSJON: Her ser du et eksempel på en type aktivitet som kan være i et Newton-rom.

Det nye rommet, som skal være med på å skape interesse for realfag og gi elevene spennende, lærerike og utfordrende oppgaver tilknyttet læreplanen sin, skal legges til Kolben. Hvor rommet skal ligge er ennå ikke bestemt, men det blir uansett i det lokale kulturhuset vårt.

Les også: Ny operasjonssentral åpnet

– Vi er glade for å få lagt dette rommet hit, da dette både bygger oppunder visjonen om Kolbotn og Ski som tvillingbyer, samtidig som det er et naturlig sted å legge et slikt rom til et kulturkraftsenter som Kolben. Dette blir et godt løft for alle skoleelever i Nordre Follo, sier ordføreren.

NB! Saken fortsetter under bildet!

I AKSJON: Her ser du et eksempel på en type aktivitet som kan være i et Newton-rom.

Høsten 2019

Planen er at det nye rommet skal åpnes høsten 2019.

– Vi kommer tilbake til nøyaktig rom i Kolben, men en ting er sikkert, og det er at alle skoleklasser i morgendagens Nordre Follo skal få besøke dette rommet flere ganger i årene som kommer. Vi håper også på at det lokale næringslivet i kommunene våre vil kaste seg på, bli med på etableringen av rommet og ta eierskap i det, forteller Ski-ordfører Hanne Opdan.

Les også: Ny operasjonssentral åpnet

Klikk play for å se video!

Nysgjerrig på mer? Les papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 15. mars. Og se gjerne på videoen under! Der kan du se hvordan Newton-rommet i Bodø ser ut!

Powered by Labrador CMS