NÆRINGSLIV I OPPEGÅRD

KONTOR OG LAGER: Næringseiendommen Sofiemyrveien 4, består av kontor- og lagerlokalene og har en meget bra beliggenhet når det gjelder logistikk.

Ny bedrift på vei inn

– Det er en stor bedrift som ønsker å flytte inn i de ledige lagerlokalene i Sofiemyrveien 4, sier utleier Per Kristian Lundquist i Sandia Eiendom AS.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som lurer på hva som skjer i den røde teglsteinsbygningen i Sofiemyrveien 4, som ligger langs Kongeveien på Sofiemyr, nord for The Well. På folkemunne er denne bygningen kjent som «Ellos-bygget» siden Ellos Norway hadde lokaler her i perioden fra 1986 til 2015.

Siden 1990-tallet har den store næringseiendommen vært eid av Sofiemyrveien 4 AS, med daglig leder Knut Roald. Aksjeselskapet eies av ham og hans familieselskap Roald Holding AS.

Med 1,5 milliarder i formue i fjor, er Knut Roald oppført på 278. plass på listen over Norges 400 rikeste personer, ifølge Kapital.no. I 1984 startet han i firmaet Roald Maskin, som han etter hvert overtok. Selskapet, som satser på grossistvirksomhet i byggevarebransjen, byttet senere navn til Roald & Sønn, og utgjør i dag en sentral del av Roalds verdier. Gjennom holdingselskapet sitt driver den svært anonyme investoren fra Oslo også med utleie av næringseiendom til ulike butikker rundt om i landet.

Vil ikke selge eiendommen

Når det gjelder langsiktige planer for næringseiendommen Sofiemyrveien 4 og rykter om en fremtidig boligutvikling på stedet, er Knut Roald sparsommelig med opplysninger.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte noen som helst rykter. I dag er dette et kontor- og lagerbygg som leies til flere ulike selskaper, og per i dag har vi ingen andre planer som vi vil gå ut med i media. Vi vil ikke selge denne eiendommen, sier han.

Seks leietakere

Den røde teglsteinsbygningen har seks leietakere per i dag. Disse er følgende:

  • Cantec AS, som har tolv ansatte og driver med salg av hjelpemidler til funksjonshemmede. NAV er den største kunden til selskapet. Cantec AS ble etablert i 1989 på Trollåsen (hadde lokaler i det gamle Bosch-bygget) og flyttet til Sofiemyrveien 4 i 2016.
  • Eldorado AS, et dansk selskap som er en av Skandinavias ledende leverandører av dyr- og rideartikler. Selskapet har holdt til i denne bygningen siden 2018 og har ni ansatte per i dag.
  • Etm4U AS, som driver med kjøp og salg av elektromekaniske produkter. Selskapet har holdt til i denne bygningen siden 2017 og har fem ansatte per i dag.
  • RH Cinclus AS, som har to ansatte og driver med agentursalg og provisjonssalg av blant annet forsvarsmateriell. Selskapet har holdt til i denne bygningen i ett år.
  • Workmaster Scandinavia AS, som driver med design og utvikling av arbeidstøy. Selskapet har holdt til i denne bygningen i ti år og har tre ansatte per i dag.
  • Bryggselv AS/ Craftco AS. Selskapet har holdt til i denne bygningen i syv år og har elleve ansatte i kontorlokalene per i dag.
KONTORER: Cantec AS er en av leietakerne i kontorbygningen i Sofiemyrveien 4.

Tømmer lageret

Næringseiendommen har også store lagerlokaler øst for teglsteinsbygningen. Utleieren, Sandia Eiendom AS, bekrefter at lagerlokalene har kun én leietaker per i dag.

– I disse dagene tømmes hele lageret siden den aktuelle leietakeren, Bryggselv AS/ Craftco AS, flytter hele lageret sitt til Sverige etter syv år på Sofiemyr, sier daglig leder Per Kristian Lundquist i Sandia Eiendom AS.

Kun administrasjonen til Bryggselv AS/ Craftco AS, med elleve ansatte til sammen, vil fremdeles beholde kontorlokalene på cirka 150 kvadratmeter i areal, som holder til i tredje etasje i teglsteinsbygningen.

HØYTLAGER: Bryggselv AS/ Craftco AS var leietaker av høytlageret i Sofiemyrveien 4.

Ny, stor leietaker

– Hele lageret skal nå tømmes. Totalarealet er på 1.255 kvadratmeter, hvorav cirka 300 kvadratmeter av disse kan brukes som kontor eller showroom. Det har vært flere interessenter siden vi fikk oppdraget i mai. Vi er nå i dialog med den ene av disse, og det er høyst sannsynlig at vi kommer til enighet om en leieavtale om en kort stund, sier Lundquist.

Han avslører ikke hvilket selskap det dreier seg om, men bekrefter at de ledige lagerlokalene neppe vil være ledig lenge.

– Det er en stor bedrift som ønsker å flytte inn i de ledige lagerlokalene. Jeg kan ikke se bort fra muligheten for at vi tegner en leieavtale i løpet av et par uker. Hele bygget har en relativt bra standard. Leieprisene vi tilbyr er 20 til 30 prosent lavere enn i Oslo og det er god logistikk her med tanke på eiendommens beliggenhet, sier Lundquist.

Powered by Labrador CMS