HJERTELIG MØTE: Det ble et nært møte da statsminister Erna Solberg møtte snart 106 år gamle Marit Bjørklund på Greverud sykehjem.

– Det er imponerende å møte en dame som er blitt så gammel, men likevel så frisk.

– Hun er fantastisk hyggelig, men jeg droppet den politiske diskusjonen, sier Marit (106), som fikk storfint besøk på Greverud sykehjem.

Publisert

Før fellesferien satte inn i Oppegård var det duket for celebert besøk fredag 28. juni. Ansatte og beboere ved Greverud sykehjem sto nærmest på geledd da statsminister Erna Solberg ankom i den blå Høyre-bussen. Greverud sykehjem ble valgt fordi de har jobbet lenge med blant annet kompetanse hos de ansatte, systematisk arbeid om pasientsikkerhet og god arbeidskultur.

Statsministeren ville snakke med ansatte og det ble også anledning for vår folkelige statsminister til å hilse beboerne ved sykehjemmet.

Spennende

I andre etasje fikk Erna møte en av landets eldste personer. Marit Bjørklund blir 106 år 8. august. På forhånd fikk hun vite at Erna ville spesielt hilse på henne.

– Det er hyggelig, men også litt spennende. Tror du jeg kan si «du» til henne, eller må jeg si statsmininster? spør Bjørklund.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SELFIE: De ansatte ved Greverud sykehjem hadde god grunn til å smile sammen med statsministeren. Foran til venstre Wibunrat Sanan, i midten Josef Khan, bak til høyre Hilde Restoft og helt bak Hege Botner. Til høyre holder Margit Djønne Andersen selfiestanga.


Det er 45 minutter til statsministeren skal ankomme og 106-åringen inntar en brødskive med gulost og paprika. Oppegård Avis forsikrer henne om at hun kan si både «du» og «Erna» til statsministeren.

Marit Bjørklund ble født 8. august 1913. Hun vokste opp nord på Kolbotn, som hun selv omtaler det.

Flettene

– Den gangen var det mye jorder, det var landbruk, og jeg hadde lange fletter. Jeg hadde langt, tykt hår. På skolen var det alltid noen som likte å dra meg i flettene, minnes 106-åringen.

– Hva er oppskriften for å få et langt liv?

– Jeg vet ikke. Noen snakker om at man skal spise mye fisk. Jeg har ikke gjort det. Min far var veldig glad i kjøtt, så det spiste vi mye av gjennom min oppvekst. Jeg har vel levd et ganske normalt liv. Er det noe jeg har vært spesielt glad i, så må det være egg, sier Marit - som kan se tilbake på et aktivt liv blant annet i speideren.

– Ja, jeg var på mange leire med Kolbotn-speiderne. Det husker jeg godt.

Flott dame

Erna kommer snart til sykehjemmet, men først vil Marit snakke litt om hvor godt liv hun har på sykehjemmet.

– Ja, her har jeg det veldig godt. Et av høydepunktene er å være med på bingo. Det skaper den lille spenningen jeg har i hverdagen.

– Skal du diskutere litt politikk med Erna?

– Nei, det akter jeg ikke å gjøre. Jeg har aldri vært spesielt politisk interessert. Når det er sagt synes jeg Erna er en veldig flott dame og en dyktig statsminister, sier 106-åringen.

Erna har ankommet sykehjemmet. Oppe på avdelingen i 2. etasje venter Marit og de andre beboerne mens de koser seg med kaffe og vafler. Statsministeren setter av godt med tid til å snakke med beboerne.

– Det er imponerende å møte en dame som er blitt så gammel, men likevel så frisk. Min egen bestemor ble 103 år gammel. Setter man seg ned i rolige former og prater, er det utrolig hvor mye man kan lære av et menneske som har levd så lenge, sier Erna Solberg til Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS