GRØNN LUNGE: New York har Central Park. Kolbotn har Rådhusparken. La oss bevare så mye grønt som overhode mulig.

Nå må Kolbotn få slippe mer!

Oppegård Avis-redaktør: – Det er omsider på tide å prioritere innbyggere foran utbyggere.

Publisert

NB: Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg er ingen stor nostalgiker. Jeg savner ikke Kolbotn i gamle dager da hester gikk i gatene, da bensinstasjonen i Skiveien het Norol, eller da bygdefolket kunne spørre ekte mennesker om ekte råd i banken. 

Ikke er jeg fra verken Kolbotn eller Oppegård kommune heller, så jeg er vel bortimot uten uttalelsesrett ifølge enkelte. Det får stå sin prøve.

For nå er det på tide å si fra. Jeg har heldigvis denne «talerstolen», men også du bør heve din røst, dersom du har tanker eller meninger om fremtiden til Kolbotn sentrum. Det er nå du har sjansen.

Det vil være bortimot galskap å fortette Kolbotn sentrum enda mer, ved å attpå til massakrere den siste grønne flekken i sentrum.

Eskil Bjørshol, redaktør i Oppegård Avis

Det bør være godt kjent at det foreligger konkrete forslag om å bygge leiligheter på begge sider av gamle Oppegård rådhus (se illustrasjonen under). 

Etter mitt skjønn vil det være bortimot galskap å fortette Kolbotn sentrum enda mer, ved å attpå til massakrere den siste grønne flekken i sentrum. Et hån mot de før oss, men ikke minst de som kommer etter.

RÅDHUSPARKEN: De grønne områdene på bildet er det stor politisk enighet om at skal bli park. De oransje ligger foreløpig an til å bli boliger, men det er størst politisk enighet om området øverst til høyre i bildet.

Enormt potensial

At tidligere Ski-politikere gir blaffen i hva som skjer og ikke skjer i Kolbotn sentrum, får så være. Nå er det imidlertid på tide at våre lokale lokalpolitikere lar partilojalitet ligge og tenker på det beste for Kolbotn. Det er IKKE å bygge flere blokker i sentrum. Det har vi mer enn nok av allerede. 

Det vi absolutt ikke har nok av er innbydende utearealer hvor man kan kaste en frisbee, leke på en lekeplass, lufte en hund, arrangere ute-loppemarked, spille kubb eller bare sløve i skyggen. Området har et enormt potensial for rekreasjon og hygge, om det brukes riktig.

Det er omsider på tide å prioritere innbyggere foran utbyggere.

Eskil Bjørshol, redaktør i Oppegård Avis

Nå er det rett og slett på tide å verne om noe av det siste ekte vi har her på Kolbotn. Det er på tide å ikke la pengekåte utbyggere få viljen sin, i jakten på å stable enda flere rike gamlinger oppå hverandre, på et bittelite geografisk sted. Vi trenger ikke det på Kolbotn! Det er omsider på tide å prioritere innbyggere foran utbyggere.

De siste ukene har vi kommet i kontakt med en rekke kilder i denne saken. Vi har til gode å høre noen si at «det vil defintivt være til det beste for Kolbotn, innbyggerne og Nordre Follo, at vi bygger noen flere blokker her i Rådhusparken. Det er akkurat hva vi trenger nå».

Det er nemlig ingen med vettet i behold og kjærlighet for 1410 som mener det, og derfor vil det være på grensen til tonedøvt av den svært musikkinteresserte kommunedirektøren, å innstille på enda mer betong i Kolbotn sentrum.

Og om han så gjør det, så er det opp til dere å ta til fornuften nå lokalpolitikere. Vi som bor i og bruker Kolbotn, trenger en pustepause.

KLAR TALE: Oppegård Avis-redaktør Eskil Bjørshol er tydelig: Det er på tide å prioritere innbyggere foran utbyggere.
Powered by Labrador CMS