KLAR FOR KIL: Fanny Lång er hentet fra svenske Djugården.
KLAR FOR KIL: Fanny Lång er hentet fra svenske Djugården.

Henter svensk spiller

Den svenske venstrebacken Fanny Lång (25) er klar for Kolbotn IL.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske venstrebacken Fanny Lång er klar for Kolbotn. 25-åringen har lagt bak seg tre sesonger for den svenske hovedstadsklubben Djurgården, og nå venter nye oppgaver i Kolbotn IL.

Trener Aleksander Olsen er strålende fornøyd med nysigneringen.

– Vi har lett etter en sånn spillertype siden Marit Bratberg Lund forlot oss og med Fanny får vi en spiller med god erfaring fra toppfotball og som har en meget god venstrefot. I likhet med Marit slår hun gode innlegg og dødballer, så dette tror jeg skal bli bra, sier Olsen.

– Vi passer godt

Nivået i Sverige er kjent for å være minst like godt som i Norge, men Kolbotn klarte likevel å friste den svenske venstreback over grensen.

– Fanny hadde en drøm om å prøve noe nytt og da vi begynte å snakke sammen, tror jeg begge parter raskt skjønte at dette kan bli noe bra. Jeg tror vi har en måte å spille på som kan passe henne bra, sier Olsen.

Og forsterkninger kan trenges for Sofiemyr-klubben. Dessverre har de slitt med et par tunge skader gjennom vinteren og det ble ikke bedre av at nysignerte Emma Braut Brunes i dag fikk den tunge beskjeden om at korsbåndet i kneet hadde røket. Dermed er hun ute hele 2022-sesongen.

Tynt besatt

Skadelisten ellers består av Jenny Norem, som må gjøre et nytt inngrep i kneet, ankelskadede Ingrid Kvernvolden og Julie Hoff Klæbo, som sliter med en skade i hoften.

– I antall skulle vi gjerne vært et par friske og raske spillere til, for vi er ikke mer enn 16-17 friske spillere nå, men balansen i troppen er i utgangspunktet fin. Nå jobber vi litt mot noen yngre spillere med erfaring på aldersbestemte landslag, for kanskje å knytte til oss litt yngre krefter. Vi tåler ikke veldig mye mer skadeproblemer nå, sier Olsen.

Spesielt Kvernvolden er det viktig å få frisk så raskt som mulig, for det er liten tvil om at "Kverna" var en viktig brikke i fjorårssesongen.

– Ingrid er ikke så langt unna å være tilbake, men hun er nok fortsatt et stykke unna matchformen etter leddbåndskaden hun pådro seg på slutten av fjoråret. Om både hun og Klæbo er ute, så er vi sårbare fremover, innrømmer treneren.

NYE JUBELSCENER? Ingrid Kvernvolden (fremst i bildet) har slitt med en ankelskade i vinter.
NYE JUBELSCENER? Ingrid Kvernvolden (fremst i bildet) har slitt med en ankelskade i vinter.

Drar til Marbella

Målet for sesongen er fortsatt å være i topp 5-diskusjonen når opptellingen gjøres, men da må folk holde seg friske fremover. Nå venter en rekke med treningskamper her hjemme, før laget setter kursen mot Marbella 28. februar. Der venter gode treningsdager og en kamp mot Arna Bjørnar. Når laget vender hjem en uke senere, er det bare en treningskamp igjen, før serien begynner.

Tøff åpning

Da må KIL-jentene være "på", for det er på ingen måte en lett åpning de har fått servert av NFF.

– Alle kamper er vel tøffe, men spesielt de første fire-fem bortekampene er en tøff rekke. Da møter vi alle lagene som endte på toppen av tabellen i fjor. På hjemmebane er programmet lettere på papiret, så det gjelder å være forberedt på ulike scenarier i starten, både at vi må forsvare oss, men også å kunne styre kampene selv, sier Olsen.

Har du akutt lyst å se KIL-jentene i aksjon er det muligheter allerede i kveld. Da møter de Kolbotns G16-lag til treningskamp på Greverud klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS