Katastrofealarm på gjenvinningsstasjonen

Heldigvis var det bare en øvelse!

Publisert

Klokken 13.30 i formiddag begynte det å sive ut røyk fra skuret for innlevering av farlig avfall på gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr. Røyken sto grå og tett flere titalls meter over gjenvinningsstasjonen. Én person er skadet. Stasjonen stenges. Politi og brannvesen kommer. 

PS! Se video fra øvelsen i videovinduet øverst i saken!

Bare en øvelse

Heldigvis var det bare en øvelse denne gangen! De ansatte på stasjonen var ikke varslet på forhånd, men taklet øvelsen rolig og behersket. 

Follo Ren gjennomførte i dag en øvelse på alle deres gjenvinningsstasjoner i samarbeid med brannvesenet.

RYKKET UT: Brannvesenet kom. De var en del av øvelsen.
RYKKET UT: Brannvesenet kom. De var en del av øvelsen.

Målet med øvelsen er å øve på prosedyrer slik at alle ansatte er sikre på disse. Videre ønsket Follo Ren å avdekke prosedyrer og intrukser som ikke fungerer optimalt slik at disse eventuelt kan korrigeres.

Les også: Leverte inn livsfarlige kjemikalier til gjenvinningsstasjonen

– Denne øvelsen vil gi de ansatte trening i å tenke sikkerhet og å kunne håndtere en uventet situasjon på en sikker måte. Videre vil vi også gi de ansatte trening i å kommunisere med media, dersom media dukker opp, forteller Pia Kathrine Løseth, kommunikasjonssjef i Follo Ren.

Fokus på sikkerhet

MYE RØYK: Slik så det ut da "alarmen" gikk på gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr i tidlig ettermiddag. Heldigvis var det bare en øvelse.
MYE RØYK: Slik så det ut da "alarmen" gikk på gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr i tidlig ettermiddag. Heldigvis var det bare en øvelse.

Øvelsen er ikke bare et ledd i å trene ansatte i farlige situasjoner, men også for å kunne gi publikum en riktig og ikke minst livsviktig service dersom uhellet virkelig skulle være ute. 

– Vi har et kontinuelig fokus på sikkerhet på våre gjenvinningsstasjoner. Vi har utstyrt alle stasjoner på hjertestarter, og de ansatte kurses jevnlig både på farlig avfall, nye typer farlig avfall, førstehjelp og andre viktige sikkerhetsaspekter. Dette er viktig for oss, forteller Løseth. 

Les også: Søppel på hjul!

Nå skal Follo Ren evaluere øvelsen og se hvilke rutiner som fungerte og hva som forbedres. 

– Det er viktig med kontinuerlig fokus på sikkerhet, for det leveres mange typer farlig avfall som enten er farlig i seg selv eller sammen med andre typer avfall. Derfor er det viktig å være skjerpet på dette. Vi har hatt episoder der folk har levert inn sprengstoff, granater og blåsyre inn til stasjonene våre de siste årene, og det er godt å kunne være forberedt dersom noe virkelig alvorlig skulle skje, sier hun. 

SAMLING: Etter øvelsen ble det samling med de ansatte på stasjonen og brannvesenet, som var en del av øvelsen.
SAMLING: Etter øvelsen ble det samling med de ansatte på stasjonen og brannvesenet, som var en del av øvelsen.

Øvelsen ble vel gjennomført, og de ansatte kunne gå tilbake til sine vanlige jobber, og kundene kunne fortsette å gjenvinne! 

Powered by Labrador CMS