GULLJENTENE: Her ser du Oppegårds J02 under Femsjøcupen. Bak fra venstre: Trener Rune Enger, Maiken Rudiløkken, Linnea kroken, Julie Åkre, Marie Flaatten, Victoria Memo, Marte Enger, Celin Eriksen, Synne Ellingard, Marte Alstad, Vilde Ladstein og trener Terje Nord.Foran fra venstre: Emilie Ulvøy, Lene Laugen, Malin Groa Haugen, Benedikte W. Meyer, Ida Beate Nord, Emma Arnheim, Andrea Mjøsund, Tuva Uppman Knudsen, Anna Lio, Lucia Domilovska og Henriette Haga.Liggende foran: Lagleder Bjørn-Erik Arnesen

Vant Femsjøcupen

Oppegårds J02 klinte til i Tistedalen. Gikk helt til topps!

Publisert

Oppegård Fotball J02 spilte seg frem til kvartfinalen i Norway Cup tidligere i sommer. Noen uker etterpå ble det seier i Femsjøcup i Tistedalen. Det ble en fantastisk minnerik helg i Østfold - på alle måter!

Idyllisk

Femsjøcup er en liten intim cup som arrangeres av Tistedalen IL i en helg i august. Alle kamper spilles på tre baner helt inntil den idylliske Femsjøen. Jentene bodde i sløydsalen på skolen og hadde det flott i det strålende været. Dette var ikke første gang laget gjestet denne cupen.

To år på rad har vi vært med i Femsjøcupen, og to finaler har vi spilt. Det gir god læring og verdifull erfaring å ta med seg.

Vi er veldig stolte over å ha med oss 21 jenter på tur, som oppfører seg så eksemplarisk. I tillegg så trekker de med seg en haug med hyggelige foreldre, slik at dette gir nok en injeksjon av sosialt påfyll, for flere generasjoner.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet

KONSENTRERTE: Taktikken legges foran nok en kamp.

 

Gode sportslige resultater

Med de forutsetningene som er opparbeidet over 7 år, så gir det også sportslige resultater. Lagleder`n var nok i overkant breial på forventningene til denne cupen. Det var nok litt på fleip, men også et varsel på hva vi ikke måtte gå glipp av - denne helgen. Etter så mange år så kjenner vi de fleste lagene, og vi vet at det ikke er mange lag i Akershus-, Oslo- og Østfold-krets som holde vårt nivå. Innsatsen i Norway Cup, Adidas Cup og i siste seriekamp, har viste god utvikling på mange jenter, og resultatene var veldig oppløftende. Vi har noen fantastiske målscorere.

Når vi i tillegg forsvarer oss som et lag, slik vi har gjort de siste ukene, så er vi vonde å slå. Derfor synes jeg det var lov å snakke jentene litt opp - før denne cupen. Det er svært få klubber, på vår størrelse, som kan stille opp med 19 jenter født i 2002, og som kan leke seg gjennom en finale. Vi har vært nøye med å involvere alle over tid, og det høster vi av nå.

Seier på seier

Cupen ble spilt over to dager, med to kamper lørdag og mulighet for tre kamper på søndag. I de to første kampene møtte vi Korsvoll og Haslum, som endte med 7-0 & 3-0 seire.

ENORMT MANGE: Det var en flott gjeng som reiste til Femsjøcupen.

Med slike resultater så ga det naturlig nok god stemning innad i reisefølget. Men det sportslige høydepunktet på lørdag var at vi forsvarte oss som ett lag og holdt nullen.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet


Vi scoret ti mål hvor ni ulike jenter var involvert. Foreldrene hadde en fantastisk hyggelig lunsj i Halden sentrum, mens jentene lå på ladning. På lørdagskvelden var det disco på skolen for jentene. Søndagen startet grusomt tidlig, og våre jenter er aldri veldig gode om morgenen. Fysisk fostring kl 07:45 er ikke vår greie. Likevel greide 15 ”trøttinger” å score mål og holde nullen - lenge før søndagsgudstjenesten. Deretter var det tilbake i sløydsalen og ligge litt mer på lading.

Det ble en helt spesiell stemning i et rom fylt av 32 sure sokker & leggskinn. Etter en fantastisk lunsj med 1 kg potetmos & 4 kjøttboller pr snute - så var det semifinale. Vi skulle møte Kvik/Halden.

Rune var grundig i den mentale forberedelsen på at 50 prosent innsats ikke er nok. Responsen fra jentene var veldig bra, og det ble det enkel 4-0 seier. Høydepunktet var da Marie Flaatten headet en corner inn i krysset. I finalen ventet Haslum, som vi hadde beseiret på lørdagen.

FORNØYD TRENER: Pokalen kunne tas med hjem til Oppegård.

Eventyr

Denne finalen ble et lite eventyr. Vi bestemte oss for at alle 19 jentene skulle på banen i løpet av finalens 30 minutter. Det fungerte fint.

Etter en lang dag var det ikke all verdens igjen på tanken, og da var det greit med mange innbyttere. Haslum hadde fri på morgenen, og hadde en kamp mindre i beina. Men det var det ingen som skulle tro. Vi hadde full kontroll gjennom hele finalen, og var rett og slett det klart beste laget.

Andrea Mjøsund og Marte Enger scoret i finalen, og stod også for de fleste av våre scoringer. Men hele 12 jenter var involvert i våre scoringer denne helgen. Siste spiller blant disse var keeper Emma Arnheim. Hun holdt nullen i alle kampene, og syntes det ble magert med arbeidsoppgaver. Etter bare fem minutter spill, i finalen, fikk hun notert en målgivende pasning. Med et flott utspill sendte hun Marte igjennom, som lagde 1-0. Finalen endte til slutt med en klar 3-0 seier til våre jenter. 

Det var stor stemning på tribunen da kaptein Tuva Uppman Knudsen kunne heve pokalen over hodet! Etter fem kamper endte vi opp med fem seiere og 19-0. Femsjøcup er et hyggelig kapittel i vår historie. Kanskje kommer vi tilbake neste år til denne idylliske cupen ved Femsjøen – med både store og små.

Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen! Jentene er velsignet med en fantastisk foreldregruppe. Den sosiale plattformen, som dette laget har etablert, kommer til å bety mye for jentene i fremtiden. Det er nok kanskje ikke så lett for en fjortis å forstå betydningen av det i dag. Men dette er "der alle har gleden av å være" i praksis.

Vi er veldig takknemlige for at så mange var med denne helgen. Spesielt takk til trener Rune Enger - som alltid bruker så mye tid på jentene. En ekstra takk også til Marianne og Mette, som bodde på skolen sammen med jentene. Men - vi har en enorm styrke i at det er så mange foreldre som bidrar. Det betyr mye for jentene.

Du kan også lese hele saken på Oppegård Idrettslags hjemmesider!

Powered by Labrador CMS