Slåssing mellom ungdommer

SLÅSSING: Hendelsen skjedde ved Flåtestad skole, som holder til i Harriet Backers vei i Oppegård.
SLÅSSING: Hendelsen skjedde ved Flåtestad skole, som holder til i Harriet Backers vei i Oppegård.

16-åring fra Oppegård knivstukket i låret – 30 til 40 ungdommer fra Oslo involvert i slåssing ved Flåtestad skole

Åtte politipatruljer måtte rykke ut til Oppegård etter melding om slåssing ved Flåtestad skole, med mange ungdommer i 14 til 16 år på stedet. Flere av ungdommene var utstyrt med slagvåpen. En 16-åring fra Oppegård ble trolig knivstukket i låret.

Publisert

Rundt klokken 19:15 meldte politiet på Twitter om at de hadde fått inn en melding om slåssing i området ved Flåtestad skole. Ungdomsskolen holder til i Harriet Backers vei i Oppegård.

Det var meldt om mange ungdommer på stedet. Fem politipatruljer fra Øst politidistrikt ble sendt til Flåtestad skole umiddelbart, og de fikk senere bistand fra tre politipatruljer fra Oslo politidistrikt.

Ifølge en av våre lesere, som kjørte forbi Greverud skole rundt klokken 18:45, så han en gjeng med rundt 20 til 25 ungdommer som ikke tilhørte nabolaget.

En trepinne og tre belter

Da politiet ankom stedet, var det meldt om pågående slåssing mellom 30 og 40 ungdommer i alderen 14 til 16 år i området ved ungdomsskolen.

Rundt klokken 19:50 meldte politiet om at de hadde kontroll på flere ungdommer med slagvåpen.

– Vi tok beslag av en trepinne og tre belter som hadde vært brukt i slagsmålet, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

16-åring fra Oppegård knivstukket i låret

En av ungdommene fikk stikkskader i låret, ifølge politiet.

– Den skadde, en 16-åring fra Oppegård, ble trolig stukket med kniv i låret. Han ble fraktet til Ahus med ambulanse. Vi har ikke tatt beslag i kniven eller gjenstanden som ble brukt til å utføre stikkskader, sier operasjonslederen i Øst politidistrikt.

Han sier de fleste ungdommene var fra Oslo-området.

– Ingen er pågrepet. Foreløpig er det tatt personalia på ti-elleve undommer. De er fra Oslo og Lillestrøm, og en av ungdommene er fra Ski, sier Skaftnes.

Måtte rykke ut til Prinsdal etterpå

Rundt klokken 20:40 meldte politiet om at de klarte å stanse slåssing ved skolen, men kort tid senere fikk de nye meldinger om ordensforstyrrelser og slåssing mellom ungdommer i Prinsdal.

– Foreløpig vet vi ikke om det er fortsettelse av bråket ved Flåtestad skole, men vi har nå sendt flere patruljer dit og bistår Oslo politidistrikt på stedet, sier Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

Konflikt mellom grupperingene

Da Oppegård Avis snakket med politiet i Oslo klokken 22:00, var det fortsatt uavklart om hendelsen i Prinsdal kunne knyttes til slagsmålet ved Flåtestad skole.

– Det er trolig snakk om en ny hendelse i Prinsdal, men det skal sjekkes videre. Det var mer en verbal konflikt mellom flere grupperinger, som er nå stoppet av politiet. Ingen personer har blitt skadd som følge av hendelsen, sier operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt.

Oppegård Avis oppdaterer saken fortløpende.

 

 

Powered by Labrador CMS