JUBLER FOR VESLEBUKTA: MDG-politikerne Hans Martin Enger (t.v.) og Jens Nordahl er glade for at planene om flytende basseng i Veslebukta er stanset. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

– Et flytende basseng ville vært en visuell skamplett

Her er to av mange som jubler for at naturområdet i Generasjonsparken vernes inntil videre.

Publisert

Tidligere denne uken gikk formannskapet i Nordre Follo inn for å skrinlegge planene om å etablere et flytende svømmebasseng i Kolbotn sentrum. I samme møte gikk formannskapet også inn for å foreløpig stoppe planene om svømmehall i Generasjonsparken bak Kolben. 

Torsdag møtte Oppegård Avis MDG-politikerne Jens Nordahl og Hans Martin Enger i Generasjonsparken. De er glade for vedtaket om å stanse det flytende bassenget. 

Bade i vannet - ikke basseng

– Et flytende basseng ville vært ren sløsing med skattebetalernes penger.

Jens Nordahl (MDG)

– Det blir for dyrt. Helt siden denne ideen ble lansert første gang har vi i MDG ivret for at det heller skal være bading i et rent Kolbotnvann. Ikke i et basseng i vannet, sier varaordfører Hans Martin Enger. 

Sammen med partikollega Jens Nordahl er han svært glad for at formannskapet enstemmig gikk inn for å skrote planene om etablere flytende svømmebasseng. 

– Vi er opptatte av Veslebukta sine kvaliteter som naturområde. Disse ville blitt sterkt utfordret av et flytende basseng, sier Enger - før partikollega Nordahl følger opp: 

– Sløsing

– Her har prosessen gått sin gang, men det er lenge siden Høyres gruppe innså at dette ikke var et prosjekt som var realiserbart.

Helge Marstrander (H) om det flytende bassenget

– MDG var tydelige på at dette ville ødelegge nydelig natur som er integrert i Kolbotn sentrum. Et flytende basseng ville vært ren sløsing med skattebetalernes penger. Dette ville vært et anlegg som ville hatt åpent tre-fire måneder hver sommersesong. Resten av året ville det stått her som en visuell skamplett. 

– Å anlegge et badeanlegg ut i det som burde vært et badevann, fremstår for meg som et enormt sterkt og definerende symbol på at vi ikke vet hva som er til vårt eget beste. Nå skjer det heldigvis ikke, sier Jens Nordahl. 

– Mye folkehelse i grønne lunger

MDG-duoen er også glade for at planene om svømmehall i Generasjonsparken foreløpig stoppes. 

– Sentrumsutviklingen i Kolbotn sentrum har de siste årene bestått mye av betongblokker. Nå håper jeg vi kommer dit at vi kan gjøre resten av utviklingen på naturens premisser og med en mer menneskevennlig arkitektur. Svømmehall på Kolbotn er fortsatt et ønske, men nå kan vi også vurdere andre plasseringer i sentrum, sier Hans Martin Enger. 

SA NEI: Helge Marstrander er blant Høyres medlemmer i formannskapet.

– Veslebukta og Generasjonsparken er en nydelig, grønn lunge. Det er mye folkehelse og psykisk helse i å ta vare på slike områder. Dette er et møtepunkt året rundt, sier Jens Nordahl. 

– Ble for dyrt

Høyres Helge Marstrander var også med på det digitale formannskapsmøtet onsdag denne uken. 

– Vi hadde gjerne sett en svømmehall bli realisert i Kolbotn sentrum. Da prosjektet om ny svømmehall ble lagt ut på anbud, kom det bare inn ett tilbud. Dette viste seg å bli altfor dyrt, og dermed sier vi nei. 

– Hva med det flytende bassenget, et prosjekt Høyre startet i Oppegård?

– Her har prosessen gått sin gang, men det er lenge siden Høyres gruppe innså at dette ikke var et prosjekt som var realiserbart. Nordre Follo Høyre skal jobbe hardt videre for å realisere gode prosjekter for svømming i kommunen, sier Helge Marstrander. 

Powered by Labrador CMS