OPPDATERTE: Konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold (t.v.) og ordfører Hanne Opdan oppdaterte om smitteutbruddet ved Ski sykehus

Fire ansatte blant de smittede ved Ski sykehus

67 personer er satt i karantene etter koronautbruddet.

Publisert

Nyheten om utbruddet tilknyttet Ski sykehus ble kjent fredag. I første melding opplyste kommunen at to personer var koronasmittet. Fredag kveld opplyste ordfører Hanne Opdan og konstituert kommuneoverleg Kerstin Anine Johnsen Myhrvold om at ytterligere fem personer var smittet som følge av utbruddet.

Alle de smittede er tilknyttet avdeling kommunal akutt døgnenhet (KAD) og mottaksavdelingen ved Follo LMS, som er lokalisert på Ski sykehus.

– Krevende for alle involverte

Lørdag ettermiddag var det nytt pressemøte med ordfører og kommuneoverlegen.

– Situasjonen er den samme i dag. Follo LMS er et tilbud som driftes av flere kommuner. Det er en krevende situasjon for alle involverte. Nå er vi opptatt av å ta vare på pasienter, pårørende og ansatte. Vi har dyktige fagfolk som tar seg av dette.

– Vi skal komme oss gjennom dette på en god måte, sier ordfører Hanne Opdan, som understreker smittevernsreglene om å vaske hender jevnlig, holde en meters avstand.

– Hold deg hjemme dersom du er syk, og test deg ved mistanke om koronasmitte, sier ordføreren.

Satt i karantene

Konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold sier de har delt de smittede inn i to kategorier.

– Fire ansatte er smittet, og tre pasienter eller pårørende. 67 personer er satt i karantene. Dette er bildet vi har nå, og det kan endre seg, sier Johnsen Myhrvold.

Personene som er satt i karantene kommer fra både Nordre Follo, Frogn, Ås og Nesodden. Kommmuneoverlegen forklarer hvorfor så mange personer er satt i karantene:

– Føre-var-prinsipp

– Det er mange involverte med Follo LMS. Virksomhetens natur er slik at her er pasienter med behov for døgnpleie, og det er mange ansatte involvert som jobber i skift. Dette er noe helt annet enn utbrudd i skole eller barnehage.

– Vi har valgt som et føre-var-prinsipp å gå bredt ut når vi har satt personer i karantene. Det er veldig viktig å få raskt kontroll, sier Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Powered by Labrador CMS