Nå kan du kontakte politiet via messenger

I dag lanserte Øst politidistrikt Nettpatruljen, et lavterkseltilbud for forebygging og kontakt med politiet.

I en livesending på Facebook tidligere i dag, lanserte Øst politidistrikt tjenesten Nettpatruljen, et lavterskeltilbud med fokus på forebygging av kriminalitet. Politimester ‎Jon Steven Hasseldal og fagleder for Nettpatruljen, Jostein Dammyr, var svært glade for endelig å kunne lansere tjenesten.

– Dette har jeg gledet meg til veldig lenge. Samfunnet er i endring, folk er på nett, unge som gamle. Der må politiet også være i større grad en før. Det er noe av tanken med å være på nett, sa Hasseldal i den den livestrømmede pressekonferansen som fant sted på Ullensaker lensmannskontor. 

Politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt.

Facebook-politiet

Tjenesten er i første omgang lansert på Facebook på siden Politiet i Follo og Østfold - Øst Politidistrikt, med en mulighet for folk til å sende direkte meldinger på messenger til politiet om ting de lurer på eller tips. 

– Vi ønsker en toveiskommunikasjon med befolkningen, dette åpner vi for med messenger. På sidene våre finner dere en knapp med "send melding," da kommer dere direkte til nettpatruljen. Her kan dere spørre om det meste, og vi skal svare så godt vi kan, sier Dammyr. 

Politiet er klar over at Facebook først og fremst appellerer til den voksne befolkningen, men håper foreldre kan bruke tjenesten til å "mate" barna sine med god informasjon. Tjenesten med direktemeldinger vil i første omgang være tilgjengelig i kontortiden, og knappen som viser "send melding" vil forsvinne fra siden når Nettpatruljen ikke er til stede. Og veien blir til mens man går, som det heter, akkurat hva Nettpatruljen skal være og kommer til å bli, er litt udefinerbart ennå. 

LEDER: Fagleder Jostein Dammyr er svært fornøyd med den nyopprettede tjenesten, Nettpatruljen.

– Hva er Nettpatruljen? Jeg har ikke et definitivt svar på det, men hovedoppgaven skal være å forebygge kriminalitet ved hjelp av internett. ikke bare nettkriminalitet, men all slags kriminalitet. Vi håper folk gir oss informasjon om det som skjer i deres lokalmiljø, sier Dammyr, og legger til:

– Selv om vi har vår hovedbase i Ski, skal vi være ute i distriktet for å få kunnskap om det som skjer i lokalmiljøene. 

Erstatter ikke 112

Politiet presiserer at denne tjenesten ikke erstatter 112, og at man ikke skal bruke tjenesten dersom man trenger akutt hjelp fra politiet. Politiet oppfordrer også til å spre det glade budskap ved å dele, like og følge siden på Facebook. 

– Vi er avhengig av engasjement fra befolkningen. Vi skal ikke bruke skattepenger på å promotere våre innlegg på Facebook, lover Dammyr. 

Powered by Labrador CMS