OVERRASKET: Styreleder Ildri Eidem Løvaas i Follo Ren sier det er dramatisk om Oppegård velger bort Follo Ren IKS.

– Hvorfor haster det så veldig, Oppegård?

Styreleder i Follo Ren IKS, Ildri Eidem Løvaas, forstår ikke hvorfor Oppegård kommune haster så veldig med saken.

Publisert

– Det er dramatisk for Follo Ren hvis Oppegård velger å avvikle sitt eierskap. Jeg er overrasket over formannskapets vedtak og synes personlig at saken skulle utredes bedre, men oppsigelsen avhenger også av Ski. Det er naturlig at Oppegård og Ski samordner seg i lys av kommunereformen, sier Eidem Løvaas, som har vært styreleder i Follo Ren IKS i litt over ett år.

 

OVERRASKET: Styreleder Ildri Eidem Løvaas i Follo Ren IKS sier det er dramatisk om Oppegård velger bort Follo Ren IKS.

Hun påpeker at Follo Ren IKS ikke kan sende en oppsigelse uten at Ski kommune har fattet det samme vedtaket som Oppegård kommune.

– Om Ski skulle velge å si opp medlemskapet i Follo Ren IKS og bli en del av ROAF som Oppegård, bør de komme med et vedtak om dette relativt raskt. Follo Ren vil trenge god tid på å tilpasse seg, sier Eidem Løvaas.

Les også: Kan bli avgiftsøkning på 70 prosent!

Har flere spørsmål

Eidem Løvaas vet ikke ennå om de reelle konsekvensene av de eventuelle vedtakene i Ski og Oppegård kommuner, og heller ikke om Follo Ren IKS kan fortsette videre uten de to kommunene.

– Det er flere og flere kommuner som ønsker å oppnå stordriftsfordeler gjennom økning i antall av eierkommuner i selskapene. Dette kan være en mulig årsak til at Oppegård vil velge ROAF, sier Eidem Løvaas.

PS: Saken fortsetter under bildet!

USIKKER FREMTID: Follo Ren IKS skulle bygge en ny gjenvinningsstasjon et sted på Vinterbro, men det har aldri blitt noe av denne saken. Bildet viser hovedkontoret til selskapet på Vinterbro.

Gjenvinningsstasjonen  

Når det gjelder gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr, vil den trolig bestå uansett om Oppegård forlater medlemskapet i Follo Ren eller ikke, ifølge Eidem Løvaas.

VIL TROLIG BESTÅ: Det er Oppegård kommune som eier tomten til gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr mens Follo Ren IKS drifter selve stasjonen.

– Jeg vil ikke forskuttere at gjenvinningsstasjonen består om Oppegård skulle fortsette i Follo Ren. Alt med gjenvinningsstasjoner i Follo Rens regi er uavklart, men selskapets oppfatning er at det er best med en ny. Dersom Oppegård går ut av selskapet, må selskapet revurdere sin strategi, sier hun.

Håper på ryddig prosess

Follo Ren IKS holder et styremøte i morgen. Eidem Løvaas er opptatt av at eierkommunene til Follo Ren gjør eierjobben de er forpliktet til å gjøre, uansett vedtaket som Oppegård vil fatte i kveld.

– Det bør være en ryddig prosess rundt dette, sier hun.

Powered by Labrador CMS