NY MUSIKAL I KOLBEN

SØRGER FOR GRATIS TILBUD: Sigurd O. Dancke og Tom R. Andresen håper på at mange ungdommer melder sin interesse for å delta i den nye musikalen.

Startet Rocke-Revyen i Kolben

Sigurd O. Dancke og Tom R. Andresen med en gjeng andre profesjonelle musikere er på jakt etter både yngre og eldre ungdom til sang-, dans- og drama-roller i en ny rocke-musikal som skal settes opp i Kolben til høsten. De lover mye inspirerende øving i Kolbens sal fire hver torsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Når man har satt opp 32 musikaler, så er det ikke så lett å stoppe, sier musikant, komponist og arrangør Sigurd O. Dancke (70).

THE BEEMS: Sigurd Dancke startet pop-/rockbandet The Beems i 1965. Bandet, bestående av fem medlemmer, har tre album-utgivelser og listeplasseringer.

70-åringen fra Tårnåsen , som var ansatt ved Fløysbonn skole i over 40 år, er godt kjent i lokalmiljøet som musikklærer/lektor og musiker. Han startet The Beems i 1965 og har spilt kontinuerlig siden den gang, selv sporadisk under pandemien. Mange kjenner ham fra Oppegård Lokal-TV, som han startet i 1990 og holdt på med det i 15 år fram til den digitale revolusjonen på telefon og internett satte en stopper for dem.

Rocke-Revyen i Kolben

Dancke er også kjent som initiativtaker og primus motor for alle Fløysbonn-musikalene siden 1989.

– Min tid på Fløysbonn skole er historie, men i Kolben er man alltid velkommen, sier Dancke.

Etter at 70-åringen gikk av med pensjon i fjor sommer ville han fortsatt spre musikkgleden videre. Den erfarne og dyktige musikeren har ikke tenkt å slutte med å sette opp musikaler, selv om han måtte slutte med Fløysbonnmusikalen til slutt.

– Som musiker og produsent blir man aldri for gammel, innrømmer han.

Nå som freelance-musiker ønsker Dancke å fortsette med musikal-øving og oppsetninger i Kolben.

– Her har jeg tilbrakt mange uker hvert eneste år siden kulturhuset ble åpnet i 2006, blant annet med Fløysbonn-musikalen. Kolben har nærmest blitt mitt tredje hjem. Derfor ønsker jeg nå å starte opp «Rocke-Revyen i Kolben», sier han.

Gratis tilbud til ungdom

Dancke sier at Rocke-Revyen blir et gratis tilbud til ungdom i alle aldre. Prosjektet skal ledes av dyktige musikere og fagfolk med utallige opptredener og oppsetninger på CV-en.

– Det vil ikke koste noe å delta i Rocke-Revyen. Dette er et tilbud til ungdom i alle aldre som ønsker å kjenne på magien som oppstår i en musikal-gruppe, for folk som ønsker å opptre på en stor scene, sal én i Kolben kulturhus, i en proff, «rocka» musikal-oppsetning, med et dyktig pop/rocke-band i ryggen, sier han.

Det tilbys også samarbeid med profesjonelle musikere samt tilgang til lydstudio og innspilling.

– Rockerevyen er en bra plattformen i Oppegård og Nordre Follo for sangere med store drømmer, og for de med litt mindre drømmer, frister han.

«Forever Young»

Sammen med sin gamle musikerkompis Tom R. Andresen fra Oppegård Rock Club (ORC) og i samarbeid med Kolben kulturhus og andre profesjonelle musikere, ønsker Dancke å sette opp musikalen «Forever Young» til høsten.

LOKAL MUSIKER: Tom R. Andresen har lang fartstid i Kolben med å arrangere konserter sammen med ORC.

– Vi ønsker at denne rocke-musikalen skal friste den yngre garde til å stå på scenen i Kolben, sier de to.

Det legges opp til en full-skala forestilling i Kolbens største sal i begynnelsen av november, og en ren konsert-opptreden i midten av mai.

– Vi er allerede godt i gang. Vi trenger både yngre og eldre ungdom til sang-, dans- og drama-roller, sier Dancke og Andresen, og inviterer alle interesserte til å ta kontakt med dem.

Ungdom og sosiale medier

– Hva handler den nye musikalen om?

– Et bilde, som ble tatt i en uheldig situasjon (hvor en jente blir dyttet mot en gutt som tar rundt henne), blir ukritisk spredt på sosiale medier, i ulike kontekster. Dette forårsaker brudd i et kjærlighets-forhold, og store diskusjoner i venneflokken og i sosiale medier, sier Dancke.

Det er tilfeldig at den pensjonerte læreren med mangeårig arbeidserfaring ønsker å ta nettopp dette som tema.

– Ingen tidligere ungdomskull har slitt så mye med psykiske problemer som nå. Før kunne man mobbe litt rundt sms og e-post, men nå risikerer man offentlig gapestokk på mange flere plattformer med videofunksjon, sier Dancke bekymret.

Skuespillere, sangere og dansere

– Ensemblet begynner å ta form med Paal Asheim på bass, Tor Linckert på trommer, Lorentz Hermansen (tenorsaksofon). I tillegg deltar Tom Andresen på gitar og jeg på keyboard. Vi har også fått med oss Sara Siblini (tidligere Fløysbonnmusikal-elev) og Adelia M. Sporsem på sang og skuespill, men vi har plass til mange flere, sier Dancke.

Det er behov for flere unge skuespillere, sangere og dansere, ifølge Dancke og Andresen. De lover inspirerende øving med musikk og drama i Kolbens sal fire hver torsdag. Det blir ingen øving i skoleferier.

– Jeg håper at det fortsatt finnes gutter og jenter som ønsker å oppleve denne musikalske magien. Kanskje finnes det dansere som deltar hos Liv Steen, Ramp, Follo Dansestudio, Ski videregående skole eller Follo Folkehøyskole, som har lyst til også å danse til levende musikk i en stor oppsetning? lurer Dancke på.

Han håper også på at flere tidligere musikal-elever fra Fløysbonn skole får lyst til å delta i prosjektet.

Powered by Labrador CMS