FØRSTE SKOLEDAG

FLOTT OPPLEVELSE FOR STORE OG SMÅ: På bildet kan du se Stina Aikio (46) og Glenn Holt (43) sammen med datteren Alma Louise (6). Alle foto: Yana Stubberudlien

Stor dag for store og små

Det var mye glede og spenning i luften da skolene i kommunen hadde første skoledag onsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro har Oppegård Avis vært rundt på samtlige skoler i gamle Oppegård og tatt klassebilder av årets førsteklassinger.

Det var både spenning og glede å spore til ansiktene til alle foresatte og de nye førsteklassingene som hadde sin første skoledag ved Sofiemyr skole.

Dinosaurskjeletter

– Det er en stor dag for oss, voksne, også. Vi gleder oss like mye som barna gjør, sa Stina Aikio (46) og Glenn Holt (43).

De møtte opp i skolegården tidlig onsdag formiddag for å oppleve den store dagen sammen med datteren Alma Louise (6).

Ifølge Alma Louise, som kan alle bokstavene og noen enkle regnestykker, gleder hun seg masse til å lære å lese og "plusse". Videre har hun innrømmet at det kan bli vanskelig for henne å sitte stille på skolen, for at det er klatring hun er veldig opptatt av.

En annen førsteklassing, Alexander Pedersen Sandberg (6), gledet seg mest til å få lekser. Ifølge ham drømmer han om å jobbe som forsker når han bli stor, for å kunne forske på dinosaurskjeletter.

VIL FORSKE PÅ DINOSAURSKJELETTER: Alexander Pedersen Sandberg (6) fra Sofiemyr.

Har ikke sett hverandre i to år

Alfred Brian Karlsson (6) drømmer om å jobbe som politi når han blir stor. Foreløpig satser seksåringen fra Sofiemyr mye på fotball og svømming, og han hadde mange sommerfugler i magen på første skoledag.

– Hva gleder du deg mest til?

– Alt sammen! sa Alfred Brian Karlsson (6) uten å nøle.

SAMLET FAMILIEN: Nesten hele familien til Alfred Brian Karlsson (6) møtte opp i skolegården like før klokken 10:00.

Nesten hele familien hans møtte opp i skolegården på Sofiemyr like før klokken 10:00 for å oppleve den store dagen sammen med ham. Til og med besteforeldrene fra Sverige kom hit.

– Vi har ikke sett hverandre på to år, så det føles helt fantastisk å være her i dag sammen med familien vår, sier farfar Per Karlsson (75) og farmor Ingrid Karlsson (72).

STORT FOR BESTEFORELDRE: Besteforeldrene til Alfred Brian Karlsson (6) har kommet fra Sverige for å oppleve den store dagen.

– Helt fantastisk!

Både foresatte og ansatte ved skolen syntes at det var hyggelig å se så mange samlet ved skolen etter så mye nedstenging av samfunnet i forbindelse med pandemien.

Sekretær Marianne Merlid, som har jobbet på skolen i fem år, gleder seg til å jobbe igjen på kontoret.

– Dette er helt fantastisk! Jeg blir så hjertevarm av å se så mye glede hos store og små, og at vi kan komme tilbake til den normale hverdagen etter et tøft år bak oss, sier hun.

Powered by Labrador CMS