FORNØYD MED FORLENGELSE: Josef Baccay var tydelig fornøyd med forlengelsen med Odd.

Forlenger med Odd: – Stortrives

Josef Baccay har underskrevet en ny kontrakt med Odds Ballklubb, som binder han til klubben frem til sommeren 2026.

Publisert Sist oppdatert

Josef Baccay ble hentet til Skien i starten av 2022, og snaut halvannet år senere er kontraktsforlengelse et faktum. 

– Jeg er veldig fornøyd! Det er noe jeg hatt veldig lyst til og drømt om siden jeg kom hit, forteller Baccay. 

Dette er den første forlengelsen i Kolbotn-guttens karriere, noe han selv beskriver som en anerkjennelse på at jobben han har lagt ned blir satt pris på.  

– Vi er veldig glade for at vi sammen med Josef og hans agent Imad kom til enighet om en forlengelse. Josef er en fantastisk person som passer veldig godt inn i vår klubb. I tillegg så er Josef en veldig god fotball spiller som vi ser utvikler seg hver eneste dag. Vi gleder oss veldig til fortsettelsen, forteller Odds Ballklubb sportssjef Morten Rønningen.  

– En stor takk

Etter diverse låneopphold returnerte Baccay til Lillestrøm med håp om å kjempe seg inn i stallen. Det gikk ikke slik, men da hans tidligere landslagstrener for aldersbestemte landslag overtok Odd, ble livet annerledes. Baccay var nemlig en av de første Pål Arne «Paco» Johansen signerte, da han ble presentert januar 2022. 

– På mange måter reddet han karrieren min, og ga meg en ny start. Likevel var det ingen selvfølge at jeg skulle blomstre her i Odd, men jeg tror han har visst hva som bor i meg. For det skylder jeg han en stor takk, sier Baccay til Oppegård Avis.

Stortrives 

Tidligere har Baccay uttalt til oss at han stortrives i Odds Ballklubb, og naturligvis er det noe han fortsatt gjør. Hvilket også kan bekreftes da han var på grillfest med lagkameratene da Oppegård Avis var på tråden. I tillegg har han tatt på seg ansvaret som botsjef for spillergruppa. 

Det er en oppgave det tydeligvis ikke bare er fordeler med...

– Jeg har det veldig bra her. Blant annet har jeg nettopp kommet tilbake fra Mallorca. Der var kjæresten og jeg på tur med en på laget og kjæresten hans, forteller en fornøyd Baccay.  

Årets utgave 

Baccay har på alle måter blomstret i Odd. I det som er hans andre sesong i Skien, har han startet samtlige 12 kamper for Odds Ballklubb. Klubben ligger på en foreløpig åttendeplass.

– Det har vært en varierende sesong. Det har vært jevnt, men jeg synes vi har hatt et grep om de fleste kampene, mener Baccay.

Som forsvarsspiller trekker han frem det at Odd har holdt nullen i syv kamper som positivt. Dog er hans rolle i årets Odd-utgave en litt annen enn hva en kanskje tidligere hadde sett for seg.    

– Jeg har bekledd rollen som en av de tre bakerst, da vi spiller med tre bak. Derfor kan jeg forsvare at det ikke har blitt noen målpoeng enda. Likevel er det fortsatt et mål om å score, så vi får se hvordan det går resten av sesongen, avslutter Baccay. 

Powered by Labrador CMS