SULTEN PÅ MER: Etter en god debutsesong i Odd er Josef Baccay klar for flere oppturer på fotballbanen.

Klar for sin andre sesong i Odd

Etter en vellykket debutsesong på øverste nivå i Norge, er Kolbotn-gutten Josef Baccay klar for mer moro på banen.

Publisert Sist oppdatert

For et snaut år siden signerte Kolbotn-gutten for Odds Ballklubb. Da snakket Oppegård Avis med en sulten 20-åring, som ville kjempe seg inn i laget. Det fikk han til med glans og endte med 22 kamper fra start og tre målgivende pasninger, for Skiens-klubben.

– Det var min første ordentlige sesong i Eliteserien. Det er gøy å få satt sitt preg på laget, nå vet treneren hva han kan forvente av meg, sier Baccay.

Det vet også publikum, som fikk stifte bekjentskap med en angrepsvillig vingback som føk opp og ned på Odds venstreside.

STARTET I KIL: Josef Baccay ga tommelen opp til Oppegård Avis sin fotograf, etter å ha blitt kalt inn på G17-landslaget.

Sesongoppkjøring

11. januar begynte sesongoppkjøringen for Odd og allerede fredag 27. januar spiller de sin første treningskamp mot Notodden. Baccay beskriver en annen trygghet og lavere skuldre i inngangen til årets sesong.

– Det er litt annerledes å starte igjen nå. Jeg har fortsatt mye å bevise, likevel har jeg også bevist at gjennom forrige sesong at jeg takler nivået.

Han beskriver de første ukene som relativt rolige, med treninger mandag til fredag. Øktene har vært preget av å komme i gang og begynne å tenke fotball igjen. Det har i tillegg blitt gjort noen tester for å kartlegge spillernes form.

– Det er selvfølgelig litt uvant, men også veldig godt å komme i gang igjen. Det var deilig å se gutta igjen og komme tilbake i rutine, forklarer Baccay.

Mål om å score mål

Odds Ballklubb avsluttet fjorårets sesong med en sterk femteplass. Baccay forteller dog at det enda ikke har vært noen møter angående årets målsetninger. Personlig derimot har han som mål å spille enda mer.

– Forventningene stiger jo, derfor er målet å gjøre det vel så bra som i fjor, om ikke bedre. Jeg scoret jo ikke mål i fjor, så et mål hadde jo kanskje vært fint.

Et annet mål han har er kampen borte mot Lillestrøm. Tiden på Romerike var ikke alltid like enkel for Baccay, og dermed vil det smake ekstra godt med en seier mot sin gamle arbeidsgiver.

– Vi slo dem i fjor og det var helt magisk. Hadde vært gøy å oppleve det igjen, sier han og smiler.

SPILTE I LSK: Lillestrøm var klubben som hentet Josef Baccay fra Kolbotn, men oppholdet ble ikke helt det han hadde drømt om.

Kjøpt leilighet

Baccay og kjæresten har flyttet sammen til Skien og har nå kjøpt seg leilighet. Det er første gang han flytter hjemmefra, som han selv beskriver som en fin overgang.

– Jeg har lært meg selv å kjenne på en annen måte. Alt fra å lage mat og vaske sitt eget tøy, men det har i grunn gått greit.

Powered by Labrador CMS