FORTSATT TOPPSERIE? Kolbotns toppserielag har hatt en tøff sesong. Nå håper vi på flere jubelscener som denne da jentene slo Lyn i september.
FORTSATT TOPPSERIE? Kolbotns toppserielag har hatt en tøff sesong. Nå håper vi på flere jubelscener som denne da jentene slo Lyn i september.

Søndag starter kvalik-dramaet

En historie verdt å kjempe for! Nå starter dramaet. Klarer Kolbotn å berge plassen i Toppserien?

Publisert

Det har vært et tøft og annerledes år både på og utenfor banen for Kolbotns Toppseriejenter. Laget har ikke klart å bikke nok kamper deres vei og skal nå ut i kvalik for å spille om Toppserieplass i 2021.

Årets Toppserie-sesong har vært rekordjevn, og når det gjenstår kun én kamp er det fremdeles tre lag som enda kan ta seriegull. Kolbotn på sin side ble klar for kvalik i nest siste runde og skal nå spille dobbel kamp mot Harstad-laget Medkila den 22. og 25. november. Hovedtrener Aleksander Olsen ser tilbake på en lærerik og utfordrende sesong.

– Det har vært en veldig rar og spesiell sesong, der vi stort sett har vært i posisjon til å vinne kamper, men altfor mange har kun endt med 1 poeng. Vi har vært trygge defensivt og utviklet et høyt Toppserie-nivå i noen faser av spillet. Det som gjenstår er stabiliteten, og ikke minst bli mye mer distinkte på siste 3. del. Vi har prestert godkjent mot topp 4-lagene og tatt poeng i 5 av 8 kamper, men vi har dessverre gitt bort litt for mange poeng mot lagene rundt oss.

Angripe fra start

Nå venter Medkila i kvaliken, en oppgave laget ønsker å angripe fra første minutt.

– Vi går til oppgaven mot Medkila med stor optimisme. Vi har respekt for oppgaven og jobben som venter, men vi er veldig opptatt av å ha fokus på hva vi skal gjøre og hvordan vi skal spille. Vi skal blø for drakta og kjempe for den stolte historien som Kolbotn representerer, avslutter Olsen.

Verdt å kjempe for

Kolbotn har en lang og tradisjonsrik historie på øverste nivå i Norge, en historie klubben ønsker å fortsette på. Solveig Gulbrandsen er klubbens største profil gjennom tidene, og har vært med på både cupgull, seriegull og semifinale i Europaligaen med Kolbotn. Hun mener det er viktig for en bredde- og utviklingsklubb som Kolbotn å ha et Toppserielag.

– Det er helt klart fordelaktig å ha toppidrett i klubben. Vi er en stor klubb med mange spillende fotballjenter, og jeg tror det er viktig for alle unge jenter å se at det er mulig å spille toppfotball,, samt å ha sunne og tøffe rollemodeller i nærmiljøet.

Vil du bidra?

Støtt Kolbotn-jentene og kjøp sofabillett til 50 kroner.

Kjøp en eller flere billetter a 50 kroner på vippsnr. 12316.

Alle som deltar er med i trekningen av tre signerte drakter.

Bedrifter som ønsker å bidra må gjerne kontakte markedsansvarlig, Ingvild Isaksen.

Nå skal Toppserielaget ut og kjempe for at det blir en realitet også i 2021. Klubben ønsker å skape litt ekstra engasjement foran de to kampene, og har lansert en sofakamp-kampanje, der enkeltpersoner og bedrifter har mulighet til å vise sin støtte ved å kjøpe en eller flere virtuelle billetter til kvalik-kampene. Hver sofa-billett fungerer som et lodd, og alle som bidrar er med i trekningen av 3 signerte drakter.

– Vi har ønsket å skape litt ekstra engasjement rundt de siste kampene, og minne folk på hva som har vært og hva vi drømmer om. Vi håper både privatpersoner og bedrifter har lyst til å støtte opp om kampanjen etter et tøft år, så skal vi gjøre alt vi kan for å holde oss i Toppserien, avslutter markedsansvarlig i klubben, Ingvild Isaksen.

Powered by Labrador CMS