UKENS LESERINNLEGG:

LOKALE HELTER: 28 frivillige fra Oppegård Røde Kors har bidratt til arbeidet med vaksinering på Ski Storsenter. Arbeidet vil pågå gjennom sommeren i juli og august. Foto: Dag Johnsrud

Sommerhilsen fra Oppegård Røde Kors

"Mange av våre frivillige går nå ut i ferie, men vi vil være tilgjengelige og i beredskap gjennom hele sommeren", skriver leder for Oppegård Røde Kors, Dag Johnsrud.

Publisert Sist oppdatert

Våre frivillige har hektiske dager nå, da vi starter opp de fleste av våre aktiviteter så langt vi kan innenfor de gjeldende smittevernregler.

Vi kan nevnte noen av våre siste sktiviteter;

St. Hans aften på KOMBO

Onsdag 23. juni arrangerte våre frivillige St. Hansfest på Kolbotn omsorgsboliger (KOMBO) for beboere og pårørende med grilling, levende musikk og sang.

Det var meget godt oppmøte, og vårt inntrykk var at de fleste satte stor pris på arrangementet.

Grilling på Høyås

Dagen etter, torsdag 24. juni, besøkte vi Høyås bo- og rehabiliteringssenter, der vi hadde invitert beboerne til pølsefest, med is og jordbær til dessert.

Her var det kun musikk «på boks», men det slo godt an. Vi opplever at vi er velkommen tilbake, og det er den beste attesten.

Konserter

Det er gjennomført flere utendørs konserter på våre institusjoner under pandemien, når våre frivillige ikke har kommet inn på institusjonene.

Publikum har da trukket ut på sine balkonger. Dette har vist seg populært, og vi satser på å videreføre dette ut over høsten. Kanskje konsertene etter hvert også kan holdes innendørs.

Vaksinebistand

Våre frivillige har stilt opp for kommunen i samband med massevaksineringen på Ski Storsenter.

Oppegård Røde Kors har så langt tatt ansvar for onsdagene, hvor det så langt stort sett har vært vaksinering på dagtid. 28 av våre frivillige har deltatt i dette arbeidet, som også vil pågå gjennom sommeren i juli og august.

Kommunen fortjener honnør for å ha lagt opp et svært effektivt apparat som fungerer svært godt på tross av uforutsigbarhet i forhold til vaksineleveranser og intervallet mellom de to vaksinedosene hver enkelt skal ha.

Beredskap

Hjelpekorpsene i Nordre Follo (Ski og Oppegård), som nå driftes som en enhet, er i beredskap og har hatt mange oppdrag innen søk og redning, i tillegg til legevaktkjøring for Follo legevakt og ambulanseoppdrag for OUS.

De er i beredskap også gjennom sommeren, sammen med vår andre frivillige.

Foto: Herman Brustad

Planer for høsten

Vi starter opp igjen med leksehjelp på Røde Kors huset i Holteveien 2 den 23. august kl. 16:00. Dette er et drop-in tilbud for de som har behov for bistand med skolearbeidet.

Røde Kors Ungdom vil også starte opp igjen fysiske samlinger med «Kompis» - en uformell møteplass for ungdom. De har under pandemien kun kunnet gjennomføre digitale aktiviteter, men savner å kunne samles på «huset» og gjennomføre sine aktiviteter fysisk.

Inviterer til foredrag ved Simen Almås

Den 26. august inviterer vi til et møte med Simen Almås i Kolben, sal 2.

FOREDRAGSHOLDER: Simen Almås vil holde foredraget "Tilbake til livet".

Vi har invitert Simen Almås til å snakke om livsglede og livsmestring. Hans fokus er på hvordan hver enkelt kan endre livet sitt fra negativt til positivt. Tittel på foredraget er “Tilbake til livet”

Simen Almås har selv møtt på store livsutfordringer i ungdomstiden, og deler dette med ungdom og voksne for å skape endringsprosesser. Han har en gripende historie som treffer oss rett i hjertet og gir inspirasjon til å finne gleden i hverdagen og å gripe alle de små øyeblikkene.

Vi tenker dette foredraget kan være relevant, og inspirere oss til i fellesskap hjelpe hverandre til å komme i gang med våre liv etter at Nordre Follo i lang tid har vært nedstengt.

Mange av våre frivillige går nå ut i ferie, men vi vil være tilgjengelige og i beredskap gjennom hele sommeren.

Vi ønsker alle, men spesielt våre frivillige en riktig god sommer.

Powered by Labrador CMS