STOLT OG YDMYK: Helge Marstrandar tar imot nominasjonen til Frivillighetsprisen på vegne av Stopp Støyen, og er svært stolt og glad over nominasjonen.

– Jeg er utrolig stolt og rørt

Stopp Støyen er nominert til Frivillighetsprisen, og det er talsperson Helge Marstrander utrolig stolt over! Og kampen? Den stopper ikke!

Publisert

Stopp Støyen har vist et utrettelig engasjement rundt beredskapssenteret på Taraldrud, og deres innsats har blitt lagt merke til både i og utenfor Oppegård, ja, selv inn i maktens høyborg.

Det som startet som et foreldreengasjement, har engasjert både Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. For dette er grupperingen nominert til Frivillighetsprisen i år.

Stopp Støyen er foreslått som gruppe og flere personer i gruppen har også blitt enkekltvis, men det er altså gruppen som blir nominert som helhet, og nominasjonene er mange der ute i folket. 

Les også: – Frivillighet gir meg en utrolig god følelse!

Det er mange som har foreslått grupperingen, og i en av nominasjonene står det blant annet at de har brukt ufattelig mye energi og et imponerende antall timer på å opplyse Oppegård og Oslos beboere, lobbyere mot politikerne, aktivisere nærmiljøet og generelt jobbe steinhardt for å ivareta det gode miljøet som gjør at så mange av oss trives her.  

NB! Saken fortsetter under bildet!

– Stolt

ENGASJERT: Her ser du Helge Marstrander tale foran rådhuset i forbindelse med statsrådbesøk rundt Taraldrud-saken.

Stopp Støyen bragte Taraldrud og bekymringene helt inn i maktens høyborg, og har markert seg med det mange vil kalle en helprofesjonell måte for å få satt fokus på noe svært mange i Oppegård deler, nemlig bekymringen for hva senteret vil utgjøre av støy for lokalsamfunnet når det står ferdig.

Les også: Her sang de mot støyen - foran Stortinget

Det er en tydelig stolt Helge Marstrandar, talsperson i gruppen og en av primus motorene for aksjonen, som mottar nominasjonen. 

Les også: Engasjement til 1000!

– Det er klart jeg er både stolt og veldig ydmyk. Dette er jo en gruppering som har holdt det gående gjennom bare et drøyt halvår, så det var ikke forventet å få denne nominasjonen, men du verden, så hyggelig det er, sier Marstrander. 

NB! Saken fortsetter under videoen!

Klikk play for å se video!

– "Kjip" sak, viktig arbeide

Stopp Støyen beskriver han verken som en organsasjon eller en foreningen. 

Les også: Marstrander: – Klart vi er skuffet

– Nei, vi er etter hvert blitt en 15-20 stykker som har sin plass i bevegelsen, og som arbeider for saken. Det som imidlertid er morsomt er ikke nødvendigvis engasjementet internt i gruppen, men hvordan dette har spredd seg til hele samfunnet. Det er dette som gjør det så gøy å jobbe med, og som gjør at vi ikke har gitt oss underveis. Saken i seg selv kan nok være ganske "kjip" å jobbe med på mange måter, men vi har også oppnådd mange resultater vi er stolte av, og det har rørt ett eller annet hos folk i Oppegård, sier han.

HAR VEKKET FOLKET: Stopp Støyen sitt engasjement har blitt lagt merke til både lokalt og utenfor Oppegårds grenser.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

Frivillighetsmann

Marstrander er ikke ukjent med frivillighetsarbeid. Han har i mange år vært engasjert i både FAU og i kulturlivet. Han er med i OPAL, og er brennende opptatt av frivillighet.

Les også: Her sang de mot støyen foran Stortinget

– jeg har jo vært med i en eller annen form for frivillig arbeide, og det er utrolig givende. Frivilligheten er viktig for næmiljøet, og jeg er brennende opptatt av oppvekstmiljøet for barn og unge. Det forplantet seg nok inn i Stopp Støyen også for min del, men det er viktig å presisere at Stopp Støyen ikke hadde blitt hva det har blitt hvis det ikke hadde vært for hver enkelt sin innsats. Det er helheten som teller, sier han. 

Les også: Arrangerte fakkeltog mot støy

Klikk play for å se video!

– Uten frivilligheten stopper samfunnet, og jeg tror at Stopp Støyen sitt engasjement har funnet veien til mange som kanskje ikke nødvendigvis hadde sett på seg selv som en brennende engasjert frivillig. Saken har favnet bredt og nådd bredt ut, og har skapt noe helt spesielt som vi er fryktelig stolte av. Kampen er langt fra over, så vi legger ikke ned arbeidet, så langt i fra, lover Marstrander. 

NB! Saken fortsetter under videoen!

– Vi trenger Friviligheten

Han oppfordrer andre også til å engasjere seg. 

VÅRE BESTE: De er nominerte til Frilvillighetsprisen i år. Du ser Kyrre Riis, Kolbotn Basket, Helge Marstrander, Stopp Støyen og Stål Rune Jensen, Tilrettelagt Idretten OI.

– Frivillig arbeid er utrolig givende, særlig når man ser at man med egne hender og små midler kan oppnå noe som betyr mye for mange. Det anbefales, sier han. 

Les også: Frivillighet gir Stål Rune en ubeskrivelig glede

Stopp Støyen er nominert sammen med Kyrre Riis i Kolbotn IL Basket og Stål Rune Jensen i OIs Tilrettelagt Idrettsgruppe, og Frivillighetsprisen, den deles ut under Ordførerens Hedring litt senere i januar. 

Powered by Labrador CMS