ØNSKETREET: Frivilligsentralens Anne Solhaug og senterleder på Kolbotn Torg, Marianne Thoresen-Larsen, foran årets viktigste juletre i Oppegård.

Mer enn bare et juletre

For fjerde år på rad arrangerer Frivilligsentralen og Kolbotn Torg en lokal gaveinnsamlig med hjelp av et ønsketre.

Publisert Sist oppdatert

På det flotte juletreet henger det ønsker fra barn i kommunen vår. Barn som er langt fra garantert å få det de ønsker seg til jul.

Konseptet er like enkelt som det er hjertevarmt. På treet henger det små lapper med kort informasjon om for eksempel hvor gammel personen som ønsker seg noe er, ønsket størrelse og hva hun eller han ønsker seg. Dette er reelle ønsker som er kommunisert til Frivilligsentralen, og de kommer gjerne fra familier som ikke har all verdens å rutte med.

ETT AV MANGE ØNSKER: Her er det en gutt på 13 år som sikkert har vokst ut av vinterjakken sin.

Enkelt å hjelpe

SORTE JEANS: Kanskje får denne 8-åringen ønsket sitt oppfylt.

De som passerer treet kan plukke med seg en lapp, kjøpe det som noen har ønsket seg, og sørge for at gaven og lappen blir lagt sammen i den store ønskeboksen ved siden av juletreet. Gaven skal ikke være pakket inn og den må være ny og ubrukt.

Anne Solhaug, leder av Frivilligsentralen, forklarer litt nærmere.

– Hvis du kjenner noen som ønsker seg noe, eller noen du tror ønsker seg noe, så ta kontakt med oss. Vi lover 100 prosent anonymitet, sier Solhaug.

Frivillighetsgeneralen sier den største terskelen ofte kan være å ta kontakt.

– Ja, for noen er nok terskelen å komme til oss med gaveønskene, men jeg oppfordrer virkelig de som har behov for det å kontakte meg. Jeg håper det er lav terskel for dette i år.

VESKE: Og her er det en ti år gammel jente som ønsker seg en veske.

Flere bidrar

Hun håper så mange som mulig av Oppegård innbyggere rekker ut en hjelpende hånd.

– Hva ønskene består av varierer veldig. Noen ønsker seg en liten leke til en baby, andre en ny ola-bukse, mens noen kanskje trenger en ny vinterjakke. Det er dessverre lite som tyder på at behovet her i Oppegård har gått ned, sier Solhaug, som i fjor var med på å videreformidle rundt 200 gaver.

Senterleder på Kolbotn Torg, Marianne Thoresen-Larsen, sier det har vært en svært enkel avgjørelse å stille en god plass til rådighet for dette prosjektet.

– Jo mer synlig, desto bedre, for dette prosjektet er det så viktig at så mange som mulig vet at eksisterer, sier Thoresen-Larsen.

I år står derfor treet sentralt plassert på nedsiden av rulletrappen, midt mellom Espresso House og Boys of Europe.

– Et flott tiltak

GIR MED GLEDE: Jan Bøckman Pedersen synes ønsketreet er en fin måte å hjelpe noen som trenger det.

Foreløpig har de fått inn et titalls ønsker, men erfaringsmessig øker både ønskene og givergleden jo nærmere jul man kommer.

En som gjerne vil bidra er Jan Bøckman Pedersen, fra Tårnåsen.

– Dette er et flott tiltak som jeg har bidratt til i flere år. Det er ikke mange kronene det er snakk om for å gi noen som virkelig trenger det, noe de blir glade for. Dette synes jeg er en fin måte å bidra litt på, sa Bøckman Pedersen.

NB: Har du gaveønsker på vegne av deg selv eller andre, så ta kontakt med Anne på Frivilligsentralen. Det loves 100 prosent anonymitet. Så oppfordrer vi også alle som føler de kan, om å ta med seg et ønske neste gang de er på Kolbotn Torg.

Frivilligsentralen:

- Frivilligsentralen er drevet av kommunen og holder til i Kolben Kulturhus.

- Dette er en møteplass for frivillige og fungerer som et bindeledd mellom innbyggere, frivillige organisasjoner, næringsliv og kommunen.

- Frivilligsentralen jobber for at menneskelige ressurser kommer lokalsamfunnet til gode.

- Arbeidet er basert på frivillighet og koordineres av en ansatt.

Powered by Labrador CMS