FRIVILLIGSENTRALEN I OPPEGÅRD

GRATIS OG LÆRERIKT: Språktimen arrangeres i lokale til Frivilligsentralen hver onsdag. Deltakerne samles rundt bordet for å lære norsk.

Inviterer til språktimen i Kolben

Frivilligsentralen i Oppegård inviterer flere flerkulturelle innbyggere til å bli med på språktimen i Kolben.

Publisert

– Tilbudet med språktimen er gratis og passer for alle som ønsker å bli bedre i norsk, sier leder Anne Solhaug ved Frivilligsentralen i Oppegård.

Hver onsdag fra klokken 11:00 til 12:00 fylles frivilligsentralen i Kolben kulturhus med flere flerkulturelle deltakere som kommer for å lære norsk.

– Vi startet med dette tilbudet for over ett år siden. Det var etter at vi så behovet hos flere som besøkte oss og som ikke forstod oss så godt. Tilbudet har vært populært siden den gang. På det meste hadde vi deltakerne fra elleve forskjellige land. Nå er de fleste av disse deltakerne på skole og i jobb, som er veldig hyggelig, sier Solhaug.

Hun håper at flere kan benytte seg av tilbudet. Det kreves for øvrig ingen påmelding.

Tilsvarende tilbud

Anne Anderssen, som etter hvert overtok ansvaret for språktimen, har i mange år jobbet som lærer på Flåtestad og Fløysbonn ungdomsskoler. Den pensjonerte læreren fra Hellerasten trenger fremdeles noe meningsfullt å fylle dagene med, så hun bidrar gjerne med det hun kan best.

SPRÅKTIMEN: Tilbudet er gratis og i regi av frivillige. På bildet ser du Anne Anderssen.

Anderssen sier at Oppegård Røde Kors har et tilsvarende tilbud i Holteveien 2 på Kolbotn. Der arrangeres det gratis språkkafé, men kun annenhver onsdag og litt senere på ettermiddagen, fra klokken 16:00 til 18:30.

– Man kan gå på både språktimen hos oss og på språkkafeen hos Røde Kors. Da får man en dobbel dose med norsk, sier Solhaug.

Hun har flere frivillige medhjelpere som synes det er hyggelig å være med på språktimen for å hjelpe de flerkulturelle innbyggerne.

– Her er det mer fokus på grammatikk og ulike begreper, og vi går litt dypere inn i de ulike temaene enn på en vanlig språkkafé, sier de.

Takker for hjelpen

Da Oppegård Avis var innom språktimen onsdag denne uken, lærte deltakerne om blant annet kilder og kildekritikk. Gjennom diskusjoner ble det skapt forståelse for de vanskelige begrepene.

Mahjan Hafari (72), som kom fra Afghanistan for 16 år siden, er blant deltakerne som setter stor pris på tilbudet.

– Det er gøy og veldig hyggelig å være med på språktimen. Jeg liker å snakke med folk, og da er det viktig for meg å forstå språket, sier 72-åringen fra Tårnåsen.

LÆRER NORSK VIDERE: Mahjan Hafari fra Afghanistan storkoser seg på språktimen.

Trebarnsmor Shahena Mohamed (33) kom fra Syria for seks år siden. Til tross for at hun bestod norskprøven på det høyeste nivået i mars i år, fortsetter hun med å gå på språktimen én gang i uken for å bli enda bedre i norsk.

– Jeg fikk mye hjelp av Anne Anderssen her, sier 33-åringen, og takker den frivillige læreren for hjelpen.

BESTOD NORSKPRØVEN: På bildet ser du Shahena Mohamed.
Powered by Labrador CMS