FRP-LEDER: Tønnes Steenersen er FrPs frontmann og førstekandidat i høstens kommunevalg.
FRP-LEDER: Tønnes Steenersen er FrPs frontmann og førstekandidat i høstens kommunevalg.

– FrP sier nei til privatisering

FrP-Tønnes: – La det være helt klart. Nordre Follo FrP er imot privatisering.

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger.

Jeg har lest at flere mener at privatisering av kommunale tjenester vil bli et resultat hvis FrP skulle komme i posisjon i Nordre Follo kommune etter valget. Men la det være helt klart. Nordre Follo FrP er imot privatisering. Det er det offentlige, i dette tilfelle kommunens ansvar å finansiere og kvalitetssikre sine tjenester. Alle skal ha de samme muligheten til å ta imot tjenester innenfor helse-, eldreomsorg og andre kommunale tjenester, betalt av kommunen.

Privatisering av kommunale tjenester vil si at kommunen sier fra seg ansvaret for en tjeneste, og overlater den til andre. Problemet er at det ikke følger med offentlig finansiering av tjenesten, og man vil da kunne oppleve at det kun er de som har råd til å betale tjenesten selv som kan benytte seg av den. Det er FrP imot. Vi ønsker gode kommunale tjenester finansiert av kommunen.

Vi er ikke imot private aktører som tilbyr for eksempel helsetjenester. Mange av disse gjør en utmerket jobb. For å ta et eksempel: hvis man venter på en operasjon, og det viser seg at det ikke er kapasitet innenfor det offentlige helsevesen til å utføre operasjonen, så synes vi det er bra hvis man kan få operasjonen raskere hos en god privat aktør. Men det skal fortsatt være det offentlige som betaler for operasjonen, slik at alle har lik mulighet til å velge denne løsningen.

Vi har sett en stor undersøkelse for noen dager siden som viser at over 50 % av de spurte mener tjenestetilbudet har blitt dårligere etter sammenslåingen av Ski og Oppegård. Bare 2,5 % mener tilbudet har blitt bedre. Dette er resultater vi ikke kan leve med, og vi mener denne type resultater bidrar til økt privatisering. Når tilbudet er dårlig, vil de med god råd kunne kjøpe tjenesten andre steder. Det er en utvikling vi ikke ønsker.

FrP går til valg på å skape en kommune med et utmerket tjenestetilbud til våre innbyggere, finansiert av kommunen selv. Privatisering kommer vi ikke til å drive med.

Tønnes Steenersen

Gruppeleder og 1. kandidat for Nordre Follo FrP

Powered by Labrador CMS