LOKAL KANDIDAT: FrP-representant Nicklas O. Hoff gleder seg til å følge det leksefrie prosjektet på Sofiemyr skole.

Et nytt kapittel i Nordre Follo-skolen

Kommunestyrerepresentant Nicklas O. Hoff (FrP) er glad og spent på å følge prosjektet om leksefri skole.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger.

Nå setter endelig prosjektet med leksefri skole i gang på Sofiemyr skole og vi som har støttet oppunder dette gjennom forrige periode er spente på hvordan dette prøveprosjektet vil utarte seg.

Vi kan se at dagens offentlige skole ikke er den som passer hver enkeltelever best og har dermed ønsket å se om det har vært muligheter for prøveprosjekter som nettopp dette med leksefri skole. Det er altså slik at man er nødt til å se etter endringer når elever på grunnskolen blir sittende med lekser langt utpå kvelden og nesten må velge mellom om man ønsker å delta på fritidsaktiviteter eller om man vil ofre noen timer søvn. Det er ikke slik det skal være i den Norske skole. Skolen skal være senter for kunnskap og læreglede, en skal motivere elevene til å ville yte sitt beste uten at det skal ende opp med utbrente elever. Bare ved å se på at det har vært søkere som ønsket å delta i dette prøveprosjektet som ikke er kommet med viser at skolene selv også ønsker å teste ut om dette fungerer, og dette er tross alt de som vet mer om lekser og hvordan dette fungerer for egne elever. 

Før kommunestyreperioden 19-23 gikk vi i FrP ut sammen med KrF om å prøve ut leksefrie skoler i kommunen og nå setter endelig dette prosjektet i gang. Jeg ønsker dermed å rette en spesiell takk til KrF som gjennom perioden har vært klare og tydelige på at dette prosjektet må få en sjanse og som også har fått med store deler av kommunestyret på dette prosjektet.

Det vil bli essensielt for dette prosjektet at vi har en god pilot på Sofiemyr skole slik at vi kan høste korrekte svar på om dette prosjektet har noe for seg å videreføre eller om det må flere tilpasninger til før en finner det beste alternativet rundt dette på våre skoler. Jeg ønsker i samme setting å presisere at hver elev er forskjellig og vil blomstre i forskjellige læringsmiljøer, så om det skulle være en leksefri skole, en skole med lekser eller om det skulle være noe helt annet er noe vi enda må finne ut av.

Jeg gleder meg til å se hvordan dette prosjektet utarter seg og ser virkelig frem til å se resultatene av leksefri skole i Nordre Follo. 

Nicklas O. Hoff
Kommunestyrerepresentant / 4. kandidat
Nordre Follo FrP

Powered by Labrador CMS