SVARTSKOG: Orkesteret Crescendo fra Svartskog. Bildet er fra 1943, og henger på Solheim grendehus.

Samler bildeskatt – trenger hjelp

Oppegård historielag etterlyser gamle bilder fra sang- og musikklivet i gamle Oppegård kommune.

Publisert

Oppegård historielag er godt i gang med jobben med å lage den årlige kalenderen, som er nummer 33 i rekken av historiske kalendere. Tema for neste års kalender sang og musikk, og redaksjonen håper noen sitter på noen gamle bildeskatter de kan sende inn innen 5. juni.

Jakter bilder

– Vi er særlig ute etter gamle bilder av konsertopplevelser, sier Ole Endresen fra historielaget, og legger til at det er bilder fra de første 50 årene av kommunens levetid som er mest spennende.

– Og så er det fint om man vet omtrent hva det er man har bilde av, navn på personer, tid og sted er flott, legger han til.

KOLBOTN TORG: Ole Endresen foran relieffet av Hans Knutsen på Kolbotn torg. På relieffet står det å lese: «Reist av takknemmelige Speidere Musikanter medborgere»

Sang før korps

– Kommunen vår ble etablert i 1950, og vi vet at de første korene ble startet rundt 1920. De første korpsene kom noen år etter. Her var Hans Knutsen (1859 – 1958) viktig som initiativtaker og pådriver, og det står i dag et relieff av ham på Kolbotn Torg.

Han startet både Kolbotn guttemusikk, Kolbotn ungdomskorps og Oppegård guttemusikk, og var dirigent for alle tre i en årrekke.

Kor i Kolbotn kirke

– Vi er særlig på jakt etter bilder av et kor som sang i forbindelse med åpningen av Kolbotn kirke, sier Endresen.

Og har du noen skjulte bildeskatter fra sang- og musikklivet i gamle dager, kan du sende det på e-post til olendres@online.no, og helst innen 5. juni.

 

Powered by Labrador CMS