SPIRER OG GROR: Ingierkollen barnehage er svært fornøyd med sin nye parsellhage.

Bærer frukter

Parsellhagen utenfor det gamle rådhuset som ble tildelt Ingierkollen barnehage har vært stor suksess. Primus motor for prosjektet, Stian Løken håper det blir plass til flere neste år.

Publisert Sist oppdatert

– Prosjektet er kjempegøy, og barna elsker det. Det er god stemning blant både foreldre og barn, forteller Stian Løken om parsellhagen som krevde litt mer arbeid enn først antatt å anlegge.

– Det ble mer jobb enn vi trodde, men nå har vi jo lagt ned grunnarbeidet. Neste år har vi vært gjennom det og vet mer hva vi skal gjøre.

Grønnkål på tallerkenen

Løken forteller at barna vil dit hele tiden. Nylig var de og hentet grønnkål til et måltid i barnehagen, og på grunn av nærheten til maten de dyrker spiste alle barna kålen. Det er Løken i tvil om barna hadde gjort uten den samme nærheten til maten som de skaper med parsellhagen.

– Sukkerertene er veldig populære, og maisen blir jo høyere enn meg, noe barna legger godt merke til, forteller han.

Håper på flere kasser til neste år

Neste år håper Løken på flere kasser til parsellhagen slik at de kan invitere inn også andre barnehager.

For jobben de har gjort bærer allerede frukter. Pr i dag dyrkes det paprika, cherrytomater, brekkbønner, sukkererter, potet, gulrøtter og blomster. Nå trenger de bare gå innom for vedlikehold, vanning og høsting av maten de har sådd frem.

– Mange kommer bort til oss og forteller at de liker at det blir litt liv i Kolbotn. Det er også bra for barna å få snakke med forskjellige mennesker. Plasseringen er også veldig fin, ettersom den er nære biblioteket, og tillater en tur innom Jan Baalsrud plass for å leke. Ikke minst lærer barna å ferdes i relativt rolig trafikk. Opplegget er pedagogisk sett veldig bra, sier Løken.

VIL UTVIDE: Stian Løken håper på flere kasser til neste år, slik at flere barnehager kan ta del i prosjektet.
Powered by Labrador CMS