VESLEBUKTA: De fleste har flyttet inn, og gangstien står klar. Etter hvert vil den fortsette helt inn til Kolbotn Torg.

Nå har de fleste flyttet inn

Kun to leiligheter står ubebodd i Veslebukta, men gangstien er fritt frem for alle. Etter hvert kommer det også en park.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som har hatt sine meninger omkring Veslebukta, men nå er de aller fleste kjøperne flyttet inn. Kun to leiligheter ligger igjen til salgs i det nye boligområdet ved Kolbotnvannet.

PROSJEKTSJEF: Kim Andre Moe er prosjektsjef, og er veldig fornøyd med området de har skapt. Han beskriver prosjektet som unikt.

Unikt

Prosjektsjef Kim Andre Moe, forteller at det under snøen inne på området, befinner seg et flott parkanlegg, men det ser man ikke nå med all snøen. Men snø til tross, så håper han at mange vil ta turen innom området.

– Alt er veldig for seg gjort med granitt stener, dekker, gjennomtenkt beplanting av busker og trær. Det er et meget påkostet hageanlegg her, sier han.

Grunnen er at Solon for Veslebukta har ønsket å skape et unikt sted. Tett på Kolbotnvannet, og knapt et steinkast unna Kolbotn Torg.

– Det er en komplettering av den kvaliteten vi ønsket å ha i prosjektet her. Det er en unik plassering, og det skal være høy materialstandard standard her. Derfor har vi også hatt fokus ute, forklarer Moe.

Boligprosjektet består totalt av 57 leiligheter og 14 townhouse. De fleste flyttet inn i oktober og november.

ÅPNET OPP: En sti mellom byggene fører deg ned til Kolbotnvannet.

Gangsti for alle

Om lommeboka ikke tillater daglig utsikt fra en av leilighetene, kan du fortsatt gå deg en tur langs gangveien nede ved vannet. Den stopper i midlertid ved de siste leilighetene i retning Kolbotn sentrum, i alle fall enn så lenge. Planen er at gangveien skal fortsette hele veien inn til torget.

– Mye av vegetasjonen er vernet, og gangveien er et offentlig område. Den er kommet til i samarbeid med uteavdelingen i kommunen, forteller Moe.

Leilighetene langs vannet var opprinnelig planlagt å stå tettere, men Moe forteller at de isteden valgte å åpne mer opp i mellom byggene.

– Det blir færre boenheter, men det har gitt det særpreget vi var ute etter, sier han.

Venleik vurderes beskyttet

FOR ALLE: Gangstien er for alle, og kommunen vil etter hvert ta over ansvaret for denne.

For de som måtte lure på hva som skjer med huset Venleik som står langs der hvor gangstien kommer til å fortsette, så kan han informere om at at Venleik vurderes beskyttet. Selv er han positiv til det.

– Verning, og det å ta vare på eksisterende konstruksjoner, er bærekraftig så det holder. Det har vi i Solon fokus på, sier han og legger til at de har hatt blant annet en arborist inne i bildet når gangstien og vegetasjonsområde mot vannkanten ble utformet.

Stien vil uansett ikke stå klar før om en god stund, ettersom det nå pågår arbeid for å planlegge veien videre, og dette arbeidet er en del av kommende reguleringsarbeid og anslått å pågå i to, tre år til.

Kommer nærmiljøanlegg

KOMMER PARK: Her jobbes det med å lage en park med basketbane, tufte-park og offentlig toalett.

Dersom du tar deg en tur til Veslebukta eller Storebukta vil du sikkert legge merke til et område hvor det bygges, og hvor det allerede er dukket opp et toalett. Planen er at dette området skal bli en egen offentlig park.

– Her blir det basketbane, tufte-park og offentlig toalett, forteller Moe.

Et basketmål står allerede oppe, og under snøen har de rukket å legge idrettsdekke på bakken.

TOWNHOUSE: Når snøen forsvinner vil det påkostede området mellom townhousene og leilighetene vise seg.

Moe ser for seg et levende område for både de som bor der, og for andre som ønsker å ta området i bruk.

Powered by Labrador CMS