GAVMILDHET: Laurentiu Calenciuc i Røde Kors (t.v.) fikk 50.000 av Landstormen for å sørge for at vanskeligstilte familier får et ferietilbud.

En fantastisk gave

Landstormen sjenket 50.000 til Røde Kors til ferietiltak for økonomisk vanskeligstilte.

Publisert

Det er mye gavmildhet der ute i Oppegård-samfunnet, og Landstormen har nok en gang åpnet lommeboken for andre her i Oppegård.

Sist fikset de lavvoen i skogen på Sofiemyr, og nå har de gitt en gave på 50.000  kroner til Røde Kors, som er øremerket til ferie for allle for økonomisk vanskeligstilte barnefamilier fra Oppegård. 

70 barn under fattigdomsgrensen 

Laurentiu Calenciuc i Røde Kors er ansvarlig for Ferie For Alle, og han kunne fortelle at mellom 15 og 20 personer fra barnefamilier ved lav inntekt i Oppegård nå er sikret en ukes ferieopphold.

For mange vil dette være den første ferien de noen gang har vært på!

Tolv barn og foreldre fra Oppegård har allerede deltatt på Ferie for alle i år, og ennå gjenstår høst- og juleferie. 

– Det er minst 70 barn i Oppegård som lever under grensen for «barnefattigdom». Landstormen mener dette er et at de største problemene i lokalsamfunnet vårt, og det er ekstra alvorlig fordi problemet har økt de siste årene. Dette er barn som ofte ikke kan delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekamerater, og som må takke nei til å gå i bursdager fordi de ikke har en hundrelapp eller to til gave, sier Leif Wien i Landstormen.

– Herreklubben Landstormen ble startet for å være med på å å bygge lokalsamfunnet vårt, og når vi feirer 100 år ser vi at det er barna fra lavinntektsfamilier som nå trenger en hjelpende hånd aller mest. Derfor går vår jubileumsgave til dem. Ikke noe er viktigere enn å sikre en god barndom og oppvekst for mennesker som skal finne seg vel til rette og kjenne seg godt integrert i samfunnet, sier han. 

 Takknemlig

Calenciuc takket for gaven, som garantert vil komme til nytte!

–  Når du tenker tilbake på dine første barndomsminner er det ofte ferieopplevelser som dukker opp. Gjennom ferier får familier mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner. Med gaven fra Landstormen vil flere barnefamilier få denne muligheten, sier han.  

Han viste til hva barn og foreldrene deres selv sier når de har hatt en god ferieuke sammen.

Powered by Labrador CMS