HISTORISK SUS: Arkitekt Kjell Kvernaas (f.v) og eier av Kurud gård, Kjell Arne Bratli er stolte av det historiske, men moderne bygget, som reiser seg på gården.

Golf hele året!

Er det mulig da? Ja, det blir mulig på den nye «låven» på Gjersjøen golfklubb. Nå er snart bygget som skal huse golfsimulatoren ferdig.

Publisert

Snart er den nye driftsbygningen ferdig, og til høsten åpner den interaktive golfbanen på Gjersjøen golfklubb. Eier Kjell Arne Bratli, har sammen med arkitekt Kjell Kvernaas, flettet historiske elementer sammen med et moderne uttrykk.

Les også: Edward (17) fra Greverud er tatt ut til juniorlandslaget i racing

– Jeg er vel mer enn de fleste historisk interessert. Kirkeveien går gjennom gården, det kommer vi ikke unna. Vi kan gjøre mye med det, men ikke mot det, og det er tankegodset. Bygningen blir historisk, den er veldig moderne, men med en fantastisk gammel form, sier Bratli stolt.

Ser mulighetene

GOLF ÅRET RUNDT: Kjell Arne Bratli gleder seg til å åpne for helårsgolf på Gjersjøen golfbane.

Visjonen var en middeladerlåve med elementer fra vikingskipene, men i et moderne uttrykk.

– Det var en liten låve der og veldig mye av maskinparken sto ute på vinteren. Vi måtte uansett ha en stor låve for å få maskinene inn. Vi ser mulighetene som ligger der når man først skal ha en bygning med én etasje, har man to kan man få en simulatorsal også, sier Bratli.

Det åpner for golftreff på vinteren, utnyttelse av tiden hele året og selvfølgelig flere inntekter.

– Det blir stort

Bratli gleder seg til å åpne bygget for golferne, men han venter til høsten med å tilby simulatorgolf.

Les også: Seier i serieåpningen!

– Det blir stort for meg når man kan spille inne, og like stort for klubbens medlemmer. Det er så mange muligheter. Jeg ser virkelig frem til åpne, men det blir til høsten, innegolf er bare om vinteren, smiler Bratli.

Saken fortsetter under bildet.

VIKINGSKIP: Med inspirasjon fra middelalderen og vikingskip står den moderne låven snart klar til bruk.

 

 

Enorm interesse

Simulatorgolf består av et stort kinolerret, hvor spilleren slår ballene mot lerret. Slagene blir beregnet med hastighet, vinkel og hvor ballen vil lande. Man velger selv banen, og golferne kan bryne se på alt fra baner i Skottland og USA, til Gjersjøens egen golfbane.

– Vi ser den enorme interessen som er for dette. Juniorgjenger og bedrifter har allerede tatt kontakt, det er et marked for dette, sier Bratli.

Les også: Svømming i sentrum

Han mener investeringen er liten i forhold til det han får igjen.

– Det kan være alt fra 200 000 til 500 000 for en golfsimulator. Da er det bare å beregne timer og belegg, sier han avslappet.

TAR KOMMANDOEN: – Som gammel offiser ønsket jeg en command bridge. Det har blitt et fantastisk uttrykk. Da vi fikk godkjennelsen fra fylket, var de nesten lyriske i sin beskrivelse, all honnør til arkitekten for det, sier Bratlie.

En time i simulatoren koster fra 225-300 kroner på de forskjellige senterene som tilbyr dette i dag.

 

Tenker langsiktig

Driftsbygningen er bare ett av av flere jern Bratli har i ilden. Det fire år lange prosjektet byr på ny oppgradering av husmannsplassen på Sjeisenåsen med ny avkjørsel, kulturminnerplass ved fergestedet Flåtebukta, bringebærjorde og bærekraftig energiløsning basert på flis fra egen skog, men golfen står selvfølgelig sentralt.

– Her er det snakk om å tenke langsiktig for en gårdsdrift. Disse jordene ble gjort om til golf og alt det man knytte videre til det, er det som generer en sunn drift.

Powered by Labrador CMS