LIVSFARLIG: Kjør pent. Veiene er såpeglatte i dag på morgenkvisten! På hovedveiene er det ok å kjøre, men småveien er livsfarlige!

Obs!!! Ekstremt glatt!

Kjør forsiktig! I dag er det helt skøytebane!

Publisert

Obs!!! Obs!! Ekstremt glatte veier på morgenkvisten i kommunen i dag. Kjør ekstremt forsiktig!!!!! Det er helt som en skøytebane spesielt på småveiene!

Helt fra i dag tidlig har underkjøling ført til såpe-forhold på lokalveiene våre. Selv om det er relativt bra forhold på de store veiene, er det store problemer på småveiene.

Årsaken til at det er så glatt er at det er underkjølt. I natt kom det litt nedbør over Østlandet, og dette har nå frosset på.

På bildet ser du fra Skiveien, rett ved innkjørselen til Pastor Løkens vei. Der sto vi på alle fire ned, selv i lav fart ved 07-45-tiden i dag, og dette er representativt også for de andre småveiene våre i dag. Det er like glatt nå i ettermiddag.

Klikk her for å lese om kommunens brøyteberedskap på småveiene denne vinteren!

Noen gode kjøretips på morgenen i dag

Dersom du må ut og kjøre bil, er det noen gode tips du kan ta med deg på veien!

  • Avpass farten. Bremselengden ønsker naturlig nok selv ved små fartsøkninger i dag, så hold deg gjerne under fartsgrensen.
  • Test veigrepet før du kjører ut på veien. Det gir en god pekepinn på hvor lang bremselengde du har.
  • Hold hendene på rattet om du mister kontrollen. Begynner du å skli, holder du begge henden på rattat, styr og brems alt du kan for å få ned farten.
  • Ikke ta sjanser. Kom heller for sent enn å ikke komme frem i det hele tatt.
  • Skal du ut og gå i dag, bør du vurdere brodder, eller i det minste sko som har et godt grep. Det er ikke tid for høye hæler i dag!
Powered by Labrador CMS