TRENER LOKALE GOLFERE: Magnus Ohlsson finpusser teknikken til Fredrik Brudseth Ruud.
TRENER LOKALE GOLFERE: Magnus Ohlsson finpusser teknikken til Fredrik Brudseth Ruud.

Golf-sensasjonens trener

I helgen ble  Viktor Hovland (22) fra Nordstrand den første nordmannen til å vinne en turnering på PGA-touren. I sju år ble han trent av Oppegård Golfklubbs Magnus Ohlsson.

Publisert

En versjon av denne artikkelen ble første gang publisert i september 2018, da Viktor Hovland hadde vunnet verdens største amatørgolfturnering, US Amateur. 

– I mine øyne er dette det største som har hendt i norsk golf. Dette er den største majoren for amatører. Jack Nicklaus har jo vunnet 19 majorturneringer, men sier selv at han har vunnet 20, fordi han teller med US Amateur-seieren sin.

Det sa Magnus Ohlsson, sportslig leder og head pro på Oppegård Golfklubb, etter at Hovland hadde vunnet US Amateur i 2018. Søndag ble Hovland den første nordmannen som vinner en turnering på PGA-touren, verdens mest prestisjetunge golftour, da han vant Puerto Rico Open, og samtidig sikret seg rundt fem millioner kroner i premiepenger.

Se vinnerputten her: 

Magnus Ohlsson trente Hovland fra han var 11 til han var 18 år gammel, og har en stor del av æren for at Hovland er det største golftalentet Norge noensinne har hatt på herresiden.

Trente på Oppegård

Selv om Hovland aldri har vært medlem i Oppegård, kom han jevnlig til Greverud for å bli trent av Ohlsson. Ohlsson var pro på Grønmo da Hovland begynte der som 11-åring, men Ohlsson skulle slutte på Grønmo, anbefalte han de beste juniorene å dra til Drøbak golfklubb, som hadde et godt juniormiljø. Men Hovland valgte likevel å fortsatt bruke Ohlsson på Oppegård som trener.

KOM, DA VEL: – Jeg synes man bør komme hit, låne en kølle og prøve litt, sier Magnus Ohlsson til de som vurderer å prøve golf.
KOM, DA VEL: – Jeg synes man bør komme hit, låne en kølle og prøve litt, sier Magnus Ohlsson til de som vurderer å prøve golf.

– Hva har du betydd for Viktor Hovlands karriere, tror du?

– Nei, det må du nesten spørre ham om, svarer Ohlsson.

Ok. Som sagt så gjort.

– Viktor Hovland, hva har Magnus Ohlsson betydd for deg og din golfkarriere?

– Det beste med Magnus da vi trente sammen var at han alltid var ærlig mot deg. Han sa ikke noe bare for å få deg til å føle deg bra, men fordi det var sant. Var noe for dårlig, sa han ifra, men også når noe var bra var han flink til å gi ros og motivere videre. Hans glede for golf er noe du ikke ser så ofte og er veldig smittsom når du er i nærheten av ham, sier Hovland i en sms til Oppegård Avis.

Samme filosofi

Fredrik Brudeseth Ruud får instruksjoner av Magnus Ohlsson.
Fredrik Brudeseth Ruud får instruksjoner av Magnus Ohlsson.

Vel så viktig som hva han har betydd for Viktor Hovland, er hva Magnus Ohlsson kan gjøre for de lokale golfspillerne i Oppegård. Han bruker store deler av sin arbeidsdag på å hjelpe Oppegård-spillere på alle nivåer og i alle aldre til å bedre spillet sitt og dermed få en morsommere golfopplevelse.

– Å trene en toppspiller og en klubbspiller er egentlig mye av det samme. For å slå en ball bedre, bruker man samme grunntanke og filosofi, mener Ohlsson.

– Forskjellen ligger vel i at for en klubbspiller som tar en time, så handler det om en quick fix. Med en toppspiller kan man tenke litt mer langsiktig, sier Ohlsson.

Til folk som tenker på å begynne med golf, har Ohlsson et godt råd:

– Jeg synes man bør komme hit å låne en kølle og prøve litt. Så kan man melde seg på et «Veien til golf»-kurs, der man får en innføring i spillet og kan få råd om hva slags utstyr man bør kjøpe. Det beste rådet får du ofte hos den lokale proen, sier Ohlsson.