VAFFELFEST: Maya Jørgensen var godt i gang med forberedelsene da Oppegård Avis besøkte Greverud kirke mandag formidddag.

Sjømannskirke på Greverud hele høstferien

Storproduksjonen av hjerter er i gang på Greverud.

Publisert

Veldig mange nordmenn som ikke går i kirken hjemme oppsøker sjømannskirken når de er i utlandet.

– I år er det få av oss som kan dra til utlandet og sjømannskirkene er mange steder tomme for nordmenn. Da er det bare en ting å gjøre, tenkte vi: Vi flytter sjømannskirken hit, forteller sokneprest Anders Johansen i Greverud kirke.

Forskjellige oppskrifter

Fra mandag 28. september til lørdag 3. oktober vil kirken være åpen fra kl. 11.00-13.00.

– I menighetssalen lager vi noen koselige sittegrupper hvor det serveres nystekte vafler og kaffe. Det blir ikke Toro-vafler. I stedet lager vi forskjellige typer vafler med oppskrifter fra forskjellige sjømannskirker verden rundt, forteller soknepresten.

HJERTE PÅ HJERTE: Første oppskrift ut er sjømannskirke-vaflene fra New York.

Det blir for eksempel sambavafler fra Rio, vafler med Fanta fra Singapore og vafler fra København. Vaflene fra København har tre år på rad blitt kåret til «verdens beste».

Startet i New York

Søndag blir det vafler etter gudstjenesten klokken 11.

Mandag formiddag besøkte Oppegård Avis menighetssalen, hvor Maya Jørgensen var godt i gang med stekingen før åpningen klokken 11.

– I dag er det vafler fra New York. De er laget med eggedosis som basis. Ganske søte og veldig gode, sier hun og smiler.

Lokalavisen fikk en smaksprøve og kan bekrefte: Det er sjømannskirke-stemning på Greverud!

Powered by Labrador CMS