KJENT ANSIKT: Elisabeth Ødegård Widmer har vært musiker og sanger siden tidlig på 80-tallet og gitt ut seks plater. Hun har vært medlem i Oslo Gospel Choir, deltatt i Melodi Grand Prix og vært programleder på NRK. Nå dirigerer hun koret i Greverud kirke.

Lovlig lovsang i Greverud

Endelig er det mulig å synge i kor igjen – og det i en kirke nær deg. I Greverud kirke skal det i løpet av tre mandager og en generalprøve trylles fram vakre toner fra et prosjekt-kor, med plass til flere.

Publisert

Det blir Gloria – eller lovsang, i Greverud kirke, søndag 14. november i gudstjenesten kl. 11.

Men først må det øves. Første øvelse er siste mandag i oktober, og deretter to mandager til, fram til framføring den 14. november. Hvordan du melder deg på, ser du nederst i denne saken.

Verket som framføres er Gloria. Det ble utgitt på plate av Oslo Gospel Choir i 1996. Gloria består av åtte sanger; Kyrie, Gloria, Credo, Som barn i ditt hus, Hellig hellig hellig, Fader vår, Agnus Dei og Velsignelsen, skrevet av Tore W. Aas.

Sangglad prest

Anders Johansen er sokneprest i Greverud, og han har meldt seg på prosjektkoret.

– Dette gleder jeg meg masse til! Vi hadde alt klart for oppstart i fjor sommer, men korona satte det hele på vent. Derfor er det så flott at vi nå endelig kan møtes igjen, uten meteren, og synge sammen. Dette er jo kjent musikk for mange av oss, tidløst og melodiøst, så selv en prest kan klare å henge med på dette.

Menigheten har hyret inn solide krefter for gjennomføring av Gloria-prosjektet. Elisabeth Ødegård Widmer dirigerer, og Jesus gestaltes av Tom Vidar «Tomma» Nøkleby. Kirkens eget husband sørger for akkompagnement til sangerne.

Forventningsfull dirigent

Dirigent Elisabeth Ødegård Widmer har vært musiker og sanger siden tidlig på 80-tallet og gitt ut seks plater. Hun har vært medlem i Oslo Gospel Choir, deltatt i Melodi Grand Prix og vært programleder på NRK. Hun var med da Gloria ble spilt inn av Oslo Gospel Choir.

– Jeg husker det veldig godt, det var en vakker og spennende innspilling som var ulikt det vi pleide å framføre. Dette var en hel messe som skilte seg ut, men den var veldig tilgjengelig for kor. Det ble rett og slett en stor opplevelse, både musikalsk og kormessig. Sangene har levd i kirkelivet siden, ikke hele messen, men deler av den er sunget og spilt enkeltvis. Særlig velsignelsen tror jeg veldig mange har et nært forhold til, sier Ødegård Widmer.

Rom for alle

Hun bor i dag på Kolbotn, og jobber som lærer, i tillegg til at hun holder konserter og leder korseminar. Hun er aktiv i Pinsekirken, men skal nå løfte musikken til nye høyder i Greverud. Og her er alle velkommen.

– Dette er et lavterskelprosjekt der jeg håper vi får med mange, og det er plass til både amatører og erfarne. Jeg vil gjerne ha med minst 40 sangere! Med en såpass stor gjeng blir det bra trøkk i koret, og alle har noen å lene seg på, dersom man er litt usikker på stemmen sin. Det er jo en del som skal læres på få øvelser, så de som melder seg på må også øve litt alene eller sammen med andre hjemme mellom mandagsøvingene. Men jeg skal forenkle litt, slik at alle får det til, samtidig som det kommer til å ligge tett opp til originalen, fortsetter dirigenten.

Slik går du frem

Det er altså åpent for alle som ønsker det å være med i koret. Finn arrangementet på Facebook-sida Greverud kirke synger – kirke for flere eller på Greverud menighets hjemmeside.

Øvelsene foregår kl. 1930 på mandager 25. oktober, 1. og 8. november, i tillegg til generalprøve fredag 12. Framføring i gudstjenesten søndag 14. november kl. 11. Alle sangere, erfarne og uerfarne, er velkommen! Man melder seg på ved å vippse 200 kr til 10581 (Greverud menighet).

Powered by Labrador CMS