ENDELIG SKISESONG: Gleden er stor for store og små utøvere i skigruppen, over at skisesongen endelig er i gang.

Skisesongen i gang for fullt

Nå er endelig skisesongen i gang i Oppegård. Mange skientusiaster i skigruppen i Oppegård fikk testet skiene for første gang, tirsdag 28. november.

Publisert

Nå er endelig barmarksesongen over for skigruppen og alle barna i den. Tirsdag 28. november var det endelig klart for første trening med ski, for ivrige skientusiaster. 

Les også: Rett opp på tabelltoppen

– Skiforeningen har utnyttet kuldegradene godt, og med noen nattevakter fra skigruppa er nå deler av løypa på Greverud klar. Nå ser det ut til at kulda kommer og om litt så satser vi på full runde med snøgaranti ut mars måned, sier Thomas Rød i Skigruppa i Oppegård IL.

Saken fortsetter under bildet.

Første skitur på lenge

MORGENDAGENS HELTER: Disse barna elsker å stå på ski.

Mange av utøverne driver med andre idretter ved siden av skigåingen når det ikke er vinterføre, men nå legger de andre ting tilside for å konsentrere seg om ski de neste månedene.

– Det oppfordrer vi enda flere til å gjøre. Når kun deler av traseen er åpen så blir det tett med løpere og da lar vi de yngste få førsterett. De er tross alt de som har ventet lengst, sier Rød. 

Les også: Erlend Hokholt har målet i sikte

KNALL OG FALL: Litt knall og fall ble det, men alle var fornøyde etter endt trening.

For de fleste var det første skitur på veldig lenge, og litt knall og fall ble det, men alle var fornøyde etter endt trening. 

– Det var blide og fornøyde barn som ikke var enige i at treningen var over. Det var vel egentlig kun noen tynnkledde foreldre som ville hjem, forteller Rød.

Lek og moro

De aller minste, fra første klasse og oppover, fokuserer på lek og moro med ski på bena, mens de eldre løperne allerede har fått noen helger med snø i høyere dalstrøk enn Oppegård. 

– De eldre løperne måtte vente litt før de kunne sette fart på skiene på hjemlig snø. Til gjengjeld ble det nok en sen kveld på Greverud for ivrige skiløpere, sier Rød.

Og oppfordringen fra Rød og skigruppen er klar:

– Til barn og unge i alle aldre er det bare en ting å si: finn fram skiene og møt opp på Greverud tirsdag og torsdag.

Powered by Labrador CMS