GREVERUD SKOLE: Ifølge kommunen var varmen for fullt tilbake i bygg A i løpet av onsdag 6. januar.
GREVERUD SKOLE: Ifølge kommunen var varmen for fullt tilbake i bygg A i løpet av onsdag 6. januar.

Satt i kalde klasserom i tre dager

I begynnelsen av januar fikk Oppegård Avis flere tips fra foresatte ved Greverud skole som reagerte på dårlige forhold på skolen, med varmeanlegg som var ute av funksjon i flere dager.

Publisert Sist oppdatert

"Etter juleferien startet skolen opp med varmeanlegg ute av funksjon. 14 grader i klasserommet. Barn får ikke lov til å sitte med skjerf inne til tross for det", skrev en av de foresatte, som ønsker å være anonym.

I dag har kommunen ved Hogne Haug, som er virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, besvart vår henvendelse.

Hogne Haug skriver at kommunens ansatte som jobber med sentralt driftsanlegg for varme og ventilasjon, oppdaget ved rutinekontroll at det var kaldt på Greverud skole tidlig mandag 4. januar, men at dette ble rettet opp tre dager senere.

– Utetemperaturen hadde sunket betraktelig i løpet av helgen. Vi dro ut for feilsøking, og det viste seg at en reguleringsventil til el-kjelen ikke fungerte tilfredsstillende. Dette ble rettet opp i ved lunsjtiden mandag 4. januar, men på grunn av at varmesystemet er vannbårent, tok det en stund før varmen kom seg opp til tilfredsstillende temperaturer igjen, forklarer han.

– I tillegg viste det seg at ventilasjonsaggregat i bygg A ikke fikk tilfredsstillende temperatur inn til systemet, slik at dette ble stående og blåste kald luft ut i bygget. Feilsøking ble også utført her, og det ble oppdaget luft i varmesløyfen. Dette ble rettet opp, sier virksomhetslederen for byggdrift i kommunen.

Ifølge ham var varmen for fullt tilbake i bygg A i løpet av onsdag 6. januar.

Powered by Labrador CMS