FØRSTE STIKK: Sykepleier Alison Rivera satte den første vaksinen på Amy Louise Wang ved Greverud sykehjem.

Her får Amy (98) den første koronavaksinen i Nordre Follo

Vaksineringen er i gang på Greverud sykehjem. – Jeg var litt spent, men det gjorde ikke vondt.

Publisert Sist oppdatert

I dag fikk den første innbyggeren i Nordre Follo kommune Covid-19-vaksinen. Den ble satt på Amy Louise Wang (98) som er beboer på Greverud sykehjem.

Den spreke 98-åringen var glad for å få vaksinen og mener alle bør ta den når den kan være til hjelp.

Dedikert til vaksinering

Sykepleier Alison Rivera satte den første vaksinen, han er én av flere sykepleiere som er dedikert til vaksineringen av beboere.

– Det er viktig å være trent til dette, vi er spesielt opptatt av å få ut så mange doser som mulig av hvert glass med vaksine, sier Rivera i en melding sendt til Oppegård Avis fra Nordre Follo kommune.

Det er beregnet at hvert glass gir fem doser med vaksine, men med rett utstyr og teknikk kan man få seks doser ut av glasset, det er denne sjette dosen som gis helsepersonell.

Oppspilte

47 beboere og 7 sykepleiere på Greverud sykehjem blir vaksinert i dag. Vaksinen kan ikke oppbevares over lengre tid, men må brukes innen kort tid.

Virksomhetsleder Tara Sommer forteller at alle på sykehjemmet er oppspilte i dag.

– Vi er så glade for at vi kan vaksinere beboerne våre og enkelte prioriterte helsepersonell. Å få smitte på et sykehjem er veldig alvorlig og noe vi jobber hardt for å unngå. Nå setter vi første dose og det er avgjørende at vi ikke får smitte her før dose nummer to er satt om tre uker.

Oppegård Avis fikk ikke være til stede ved selve vaksineringen, men har fått tilsendt bilder fra kommunikasjonsrådgiver Gro Strømsheim i Nordre Follo kommune.

– Viktig skritt

Ordfører Hanne Opdan var til stede og fulgte vaksinasjonen på mange meters avstand.

– Jeg er veldig glad for at vi er i gang med vaksineringen. Dette er et veldig viktig skritt på veien mot et mer normalt liv. Det er også viktig at vi får vaksinert helsepersonell, hvis de blir syke eller satt i karantene får det dramatiske konsekvenser for helsevesenet og dermed alle innbyggerne, sier Opdan.

Dette var den første vaksinen i vår kommune. Plan for videre framdrift er klar og vil bli justert fortløpende etter hvert som vi får flere vaksiner. Nasjonale myndigheter har bestemt hvilke grupper som får vaksinen først. I første omgang er det beboere på sykehjem og i omsorgsboliger og enkelte prioriterte helsepersonell.

På kommunens sider kan du lese mer om vaksinering mot Covid-19.

Powered by Labrador CMS