ORGANISERT?  Søndag var det fotball med kjegler, treningsstasjoner og flere spillere på Sofiemyr kunstgress. – Jeg har sett mange bilder som dette i det siste, sier Håkon Bekkestad i Kolbotn IL.
ORGANISERT? Søndag var det fotball med kjegler, treningsstasjoner og flere spillere på Sofiemyr kunstgress. – Jeg har sett mange bilder som dette i det siste, sier Håkon Bekkestad i Kolbotn IL.

– Jeg har sett mange bilder som dette i det siste

Nå tar fotballederen til orde for å stenge anleggene helt igjen.

Publisert

Norge har vært nærmest stengt ned på grunn av koronaviruset. Lokalt i gamle Oppegård gikk både Kolbotn IL og Oppegård IL tidlig sammen og stengte sine anlegg for bruk. 

Før helgen omgjorde derimot kommunen denne bestemmelsen, og åpnet anleggene med restriksjoner. Man kan ikke samles i større grupper eller drive organisert aktivitet. Man kan derimot trene alene, eller trene med egen familie, men da maks fire personer. Retningslinjene kan du lese detaljert om her. 

Større samlinger

Oppegård Avis fikk gjennom helgen flere henvendelser om det lesere mener er brudd på smittevernreglene. Fra Sofiemyr kunstgress fikk vi søndag tilsendt bilde av det som vår tipser mener må være organisert aktivitet. Voksne var til stede, og det var kjegler i bruk.

Fra lenger syd i kommunen kom denne meldingen fra en leser søndag: 

"For andre søndag på rad er det en mengde menn som spiller fotball på Østli skole. Det er helt åpenbart organisert aktivitet selv om det er i regi av privatpersoner."

– Altfor mange

STENG BANENE: Håkon Bekkestad mener anleggene må stenges igjen.
STENG BANENE: Håkon Bekkestad mener anleggene må stenges igjen.

Nestleder Håkon Bekkestad i Kolbotn IL fotball herrer bekrefter inntrykket. 

– Jeg har vært rundt på anlegg flere ganger de siste dagene. Det er altfor mange personer samlet på kunstgressbanene både på Sofiemyr, Hellerasten og Vassbonn. 

Bekkestad stiller seg undrende til at kommunen valgte å gjenåpne banene. 

– Det er selvsagt en god tanke å åpne opp for små grupper, og at familier kan ha et avbrekk i en vanskelig tid. Likevel fungerer ikke dette i praksis. Søndag var jeg bortom Hellerasten, og det var en stor samling av personer. De fleste anslår jeg til være i starten av 20-årene. 

Håkon Bekkestad mener kommunen må komme på banen, og stenge banene igjen. 

– I Oslo er alle kommunale baner stengt for aktivitet. Det er bare å gjøre det samme her også, sier Håkon Bekkestad.